Site icon marta-gotuje.pl

Ciastka czekoladowe z awokado (wegańskie, bez glutenu)

Ciastka czekoladowe z awokado są naprawdę zaskakujące! : ) Bardzo proste i szybkie do przygotowania, a w smaku wyjątkowe, nie da się go do niczego przyrównać : ) Jest to bardzo zdrowy i pożywny deser, więc spokojnie możecie wypróbować będąc na diecie ; ) Sprawdzą się również dla osób zmagających się z nietolerancjami pokarmowymi ponieważ są bez glutenu i orzechów, bez laktozy i nabiału pochodzenia zwierzęcego, bez niezdrowych tłuszczu i rafinowanego cukru. Jeśli obawiacie się dominującego smaku awokado mogę Was uspokoić, jest praktycznie niewyczuwalny, za to smak cukru kokosowego zdecydowanie wychodzi na pierwszy plan : ) Polecam!!


Składniki (10 sztuk):

Awokado zmiksować z cukrem kokosowym na gładką masę. Dodać ekstrakt z wanilii, kakao, cynamon, sodę i sok z cytryny. Ponownie zmiksować do połączenia się składników. Dodać mąkę owsianą, ponownie zmiksować. Ciasto przekładać łyżką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 C (góra-dół) przez ok. 12 minut. Przechowywać w lodówce.

Smacznego!


 


Inspiracja „Fit słodkości” K. Paruzel

 

Exit mobile version