Site icon marta-gotuje.pl

Czekoladowy chlebek bananowy

Jeśli w domu zalegają Wam mocno dojrzałe, nawet czarne banany jest tylko jeden słuszny sposób, aby je spożytkować, a mianowicie upiec chlebek bananowy : ) Bardzo prosty do przygotowania, idealnie sprawdzi się jako słodkie śniadanie, podwieczorek, czy piknikowa przekąska. Polecam!


Składniki (duża keksówka):

Banany zmiksować blenderem z mlekiem i kawą. Jajka ubić z solą na jasną, puszystą masę, stopniowo dodawać cukier. Cały czas miksując dodać masę bananową oraz płynny olej kokosowy. Dodać pozostałe, suche składniki oraz  gorzką czekoladę i wymieszać. Przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i piec w piekarniku rozgrzanym do 180 C (termoobieg) przez ok. 50 minut.

Smacznego!




Inspiracja „Jeść Zdrowiej”
Exit mobile version