Site icon marta-gotuje.pl

Fit muffinki bananowo – czekoladowe

Czy jest ktoś kto nie lubi muffinek? : ) Mam dziś dla Was błyskawiczny przepis na pyszne muffinki bananowo – czekoladowe w zdrowej fit wersji. Dojrzałe banany powodują, że do babeczek nie jest potrzebny dodatek cukru, choć miłośnicy słodkich smaków mogą opcjonalnie dodać do ciasta trochę syropu klonowego. Prosto, szybko, pysznie i zdrowo, czyli mój ulubiony typ jedzenia : ) Polecam!!!


Składniki (5 sztuk):

Banany z jajkiem zmiksować blenderem. Dodać olej kokosowy i ekstrakt z wanilii. Wymieszać. Dodać suche składniki: mąkę owsianą, ryżową oraz kakao, proszek do pieczenia, sodę, cynamon i czekoladę pokrojoną na mniejsze kawałki. Wymieszać. Przełożyć do formy na muffinki wypełnionej papilotkami. Piec w piekarniku rozgrzanym do 175 C (termoobieg) przez ok. 15-20 minut.

Smacznego!


Inspiracja 

Exit mobile version