Na pewno zdarzają Wam się sytuacje, kiedy z braku czasu, czy jak w naszym przypadku w związku z chorobą, wyjście na zakupy jest niemożliwe… Zakupy przez internet to już żadna nowość, ale do tej pory nie spotkałam się jeszcze z możliwością kupna online świeżych ryb! Moja córka jest ich miłośniczką, więc co najmniej 1-2 razy w tygodniu jest to u nas pozycja obowiązkowa… Sklep dobreryby.pl przyciągnął moją uwagę, zwłaszcza, że ryby wysyłane są każdego dnia, zaraz po odłowieniu. W ofercie mamy nie tylko świeże okazy, ale również te wędzone i rybne przetwory. My zdecydowałyśmy się na pstrągi, bo są pyszne i przygotowuje się je błyskawicznie. W ciągu niecałych 30 minut możecie wyczarować coś nie tylko smacznego, ale również zdrowego. Pstrągi idealnie komponują się z dodatkiem pieczonych ziemniaczków ; ) Polecam!
Byłam bardzo ciekawa jak będzie wyglądać wysyłka takiego wymagającego towaru, ale pomimo moich obaw paczka dotarła świetnie zabezpieczona. Ryby zapakowane były w hermetyczne opakowania, całość umieszczona została w styropianowym pojemniku wyłożonym lodem w szczelnych woreczkach. Nie muszę chyba wspominać jak ważne jest to w okresie letnim.
Składniki :
Byłam bardzo ciekawa jak będzie wyglądać wysyłka takiego wymagającego towaru, ale pomimo moich obaw paczka dotarła świetnie zabezpieczona. Ryby zapakowane były w hermetyczne opakowania, całość umieszczona została w styropianowym pojemniku wyłożonym lodem w szczelnych woreczkach. Nie muszę chyba wspominać jak ważne jest to w okresie letnim.
Składniki :
- 2 wypatroszone pstrągi
- sok z cytryny
- 1 łyżka masła
- 1 ząbek czosnku, koperek, tymianek
- sól morska, pieprz
Do podania:
- 800 g ziemniaków
- 1 czerwona cebula
- sól, pieprz, słodka papryka, rozmaryn
Rybę umyć, osuszyć. Skropić z sokiem z cytryny i doprawić z obu stron solą morską i pieprzem. Masło rozetrzeć z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Dodać posiekany koperek i tymianek. Wymieszać i tak przygotowaną mieszanką wysmarować wnętrza ryb. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Dodać czerwoną cebulę pokrojoną w łódeczki. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 C (termoobieg) przez ok. 20-25 minut.
Ziemniaki obrać, pokroić w łódeczki. Delikatnie podgotować ok. 5 minut. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i oprószyć ulubionymi przyprawami, np. sól, pieprz, papryka, rozmaryn. Piec w rozgrzanym do 190 C (termoobieg + górna grzałka) piekarniku przez ok. 20 min. aż ładnie się zarumienią.
Smacznego : )