Site icon marta-gotuje.pl

Śledzie pod pierzynką + KONKURS

Śledzie pod pierzynką to warstwowa sałatka, która idealnie pasuje na świąteczny stół. Bardzo lubię przygotowywać ją w mniejszych naczyniach, ponieważ świetnie się prezentuje i każdy bez problemu sięga po tyle porcji, na ile ma akurat ochotę : ) Ile domów, tyle różnych wersji przygotowania, ale u nas tradycyjnie dodaje się czerwoną cebulę, ugotowaną marchewkę, ziemniaki i jajka, ogórki konserwowe i kukurydzę, która dodaje sałatce chrupkości. Szczególnie polecam kukurydzę Bonduelle, która jest naturalnie słodka (bez dodatku cukru) i co bardzo ważne bez GMO. Koniecznie wypróbujcie! : )


Składniki:

Filety wymoczyć w wodzie, odsączyć i pokroić w kostkę. Przełożyć na dno naczynia. Czerwoną cebulę i ogórki pokroić w kostkę, ułożyć na śledziach. Kukurydzę odsączyć z zalewy, ułożyć na ogórkowej warstwie. Następnie ułożyć kolejno ugotowane ziemniaki, marchewki i jajka pokrojone w kostkę. Całość zalać sosem przygotowanym z majonezu, jogurtu, soli i pieprzu.

Smacznego!





Z okazji nadchodzących Świąt Bożego Narodzenia mam dla Was niespodziankę – mini konkurs. Aby wziąć udział wystarczy w komentarzu odpowiedzieć na pytanie:

„Jaka jest Twoja ulubiona świąteczna potrawa z produktem Bonduelle?” 

Konkurs trwa do 19 grudnia 2016 r. (włącznie) Nagrodami są:

1 miejsce – bon zakupowy do sklepu Home&You na kwotę 150 zł oraz zestaw produktów Bonduelle

2 i 3 miejsce – zestawy produktów Bonduelle

Powodzenia! : )

* Wpis powstał przy współpracy z Bonduelle

Kochani! Bardzo serdecznie dziękuję Wam za wszystkie zgłoszenia w konkursie, wybór zaledwie 3 osób był bardzo trudny! Ostatecznie udało się ustalić werdykt i nagrody wędrują do:

1. Katarzyna M. – za podanie przepisu na oryginalną przystawkę do barszczu, która może stanowić mocną konkurencję dla tradycyjnych uszek

2. Patrycja – za podanie przepysznej inspiracji na przepis łączący tradycyjne świąteczne danie z nutą nowoczesności

3. Paula S. – za bardzo kreatywne uzasadnienie najchętniej wybieranej, tradycyjnej sałatki jarzynowej, której nie może zabraknąć na świątecznym stole

Gratulujemy!

Exit mobile version