Site icon marta-gotuje.pl

Czekoladowe ciasto z fasoli

Fasolowo-bananowe brownie, czyli błyskawiczne fit ciasto z fasoli podejrzane u Kasi : ) Bez cukru, mąki i tłuszczu, a dzięki dużej zawartości białka świetnie sprawdzi się po treningu. W smaku nie przypomina oczywiście typowego brownie, ale dominuje czekoladowy smak, a fasola jest niewyczuwalna : ) Polecam!

Ciasto czekoladowe z fasoli

Składniki (keksówka 12x22cm):

Wszystkie składniki przełożyć do miski i zblendować na gładką jednolitą masę. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia, przelać ciasto. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 C przez ok 40-45 minut. Po tym czasie wyjąć z piekarnika i całkowicie wystudzić.

Smacznego!

*Kaloryczność całego ciasta to ok 600 – 660 kcal.

Exit mobile version