Site icon marta-gotuje.pl

Fit tarta z kremem truskawkowym

Przepyszna fit tarta z twarogowym kremem truskawkowym i owocami. Jest bardzo łatwa w przygotowaniu, ze zdrowych składników, więc bez wyrzutów sumienia można sięgnąć po kolejny kawałek : ) Połączenie czekoladowego spodu z kremowym nadzieniem na pewno podbije Wasze serca, a to za sprawą kolejnej pyszności, która pojawiła się w mojej kuchni – kremu Nutwhey Strawberry. Krem jest gęsty, więc super sprawdzi się w wypiekach, ale można nim również posmarować pieczywo, naleśniki, czy gofry. Ma bardzo naturalny truskawkowy smak i dużą zawartość białka. Nie zawiera oleju palmowego i soli. Koniecznie wypróbujcie!!

Składniki na kruchy spód (tortownica o średnicy 18 cm – 8 porcji):

Płatki migdałowe zmiksować blenderem z płatkami owsianymi na drobny pył. Dodać mąkę orkiszową, kakao i wymieszać. W małym garnuszku roztopić olej kokosowy wraz z syropem klonowym. Przelać do suchych składników i wymieszać łyżką. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód przełożyć przygotowane ciasto, dokładnie wylepić dno i delikatnie wyższe brzegi. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 C (termoobieg) przez 15 minut. Wyjąć z piekarnika i wystudzić.

Składniki na truskawkową masę:

Truskawkowy krem dokładnie zmiksować z twarogiem, przełożyć na przestudzony spód, wyrównać. Udekorować owocami.

Dekoracja:

Smacznego!

Poziom trudności: łatwy

1 porcja zawiera: 198 kcal, Białka 7,14 g; Tłuszcze 12,45 g; Węglowodany 15,93 g; Błonnik 1,72 g

*Wpis powstał przy współpracy z ALLNUTRITION

Exit mobile version