Site icon marta-gotuje.pl

Orzechowa granola z syropem klonowym

Domową granolę uwielbiam chyba w każdej odsłonie! : ) Idealnie sprawdza się w roli przekąski lub drugiego śniadania w połączeniu z mlekiem, kefirem lub naturalnym jogurtem. W wersji jesiennej obowiązkowo z dużą ilością orzechów oraz syropem klonowym, z którym ostatnio się nie rozstaję ; ) Polecam!!!

 


 

Składniki:

Płatki owsiane wymieszać z siemieniem lnianym, chia, wiórkami kokosowymi, posiekanymi orzechami i migdałami. Dodać cynamon i syrop klonowy, ponownie dokładnie wymieszać. Równomiernie rozłożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w piekarniku rozgrzanym do 150 C (termoobieg) przez ok. 50 minut, co jakiś czas mieszając. Po przestudzeniu dodać posiekaną gorzką czekoladę.

Smacznego!

 


 

 


Film z przygotowania znajdziecie na moim kanale YouTube – zapraszam do subskrybowania 🙂

Zajrzyj również – pomysły na śniadania oraz mój profil na Instagramie

Exit mobile version