Site icon marta-gotuje.pl

Krem z porów

Tradycyjne zupy są u nas zawsze popularniejsze niż te w formie kremów, ale sytuacja zmienia się, gdy mowa o zupie porowej : ) Pomimo mało apetycznego wyglądu, uwielbiają ją nawet moje dzieci, które za porem nie przepadają. Zupa jest błyskawiczna do przygotowania, bardzo zdrowa i sycąca. Polecam!!!

Składniki (4 porcje):

*Lubczyk zastąpiłam łyżeczką zdrowej przyprawy do rosołu – samych suszonych warzyw i ziół, bez dodatku soli!

Pory pokroić w plasterki, pozostałe warzywa w mniejsze kawałki, zalać wodą, dodać lubczyk, łyżeczkę soli (można więcej zgodnie z upodobaniami), kilka ziarenek pieprzu (ziarenka wyjąć przed zmiksowaniem zupy, aby tego uniknąć można dodać od razu mielony pieprz do smaku) i gotować przez 30 minut. Dodać łyżkę masła, koperek i całość zmiksować. Można podawać z grzankami.

Smacznego!

Inspiracja „Kuchnia dla całej rodziny” K. Szczawińska

Exit mobile version