Site icon marta-gotuje.pl

Naleśniki – przepis podstawowy

Często pytacie mnie o mój niezawodny przepis na naleśniki : ) Od lat korzystam stale z jednego przepisu, który moim zdaniem jest idealny! Naleśniki wychodzą cienkie, smażymy je bez dodatku tłuszczu i po drobnych modyfikacjach możemy serwować je w zarówno wytrawnej jak i słodkiej wersji. Na początku zawsze korzystałam z mąki pszennej, później mieszałam ją z orkiszową, a w końcu doszłam do miksu mąk bezglutenowych. Niezależnie od tego jakie mąki akurat używam, nie zmieniam proporcji i naleśniki zawsze wychodzą świetnie. Czasem mogą się delikatnie różnić konsystencją. Polecam!!!


Składniki (ok. 12 sztuk):

Wszystkie składniki dokładnie zmiksować. Odstawić na kilka minut, rozgrzewając w tym czasie patelnię. Naleśniki smażyć z obu stron bez dodatku tłuszczu.

Smacznego!

Exit mobile version