Site icon marta-gotuje.pl

Pasty do kanapek

Jestem ogromną miłośniczką wszystkich past do kanapek, zarówno tych na słodko jak i w wersji wytrawnej : ) Są nie tylko proste i szybkie do przygotowania, ale również bardzo zdrowe. Świetnie sprawdzają się  też w przypadku małych niejadków, którym możemy w nich „przemycić” dużą dawkę zdrowia i zachęcić do próbowania nowych smaków. Przygotowałam dla Was zestawienie 3 past, które na pewno podbiją Wasze serca: pasta z czerwonej fasoli, pasta z wędzonej makreli i słodka pasta twarogowa. Jeśli również macie swoje sprawdzone połączenia, podzielcie się nimi proszę w komentarzu : )


Pasta z wędzonej makreli – przepis

Z makreli usunąć skórę, oddzielić mięso od ości. Jajka przełożyć do małego rondelka, zalać wodą i doprowadzić do wrzenia. Gotować przez 6 minut, zdjąć z ognia zalać zimną wodą, obrać i pokroić w małą kostkę. Dodać do makreli wraz z drobno posiekaną czerwoną cebulą. Dodać pozostałe składniki i całość dokładnie wymieszać łyżką.

Smacznego!

Pasta z czerwonej fasoli – przepis

Wszystkie składniki zmiksować blenderem. Udekorować ziarnami słonecznika i bazylią.

Smacznego!

Pasta twarogowa – przepis

Wszystkie składniki dokładnie zmiksować blenderem.

Smacznego!

Do przygotowania wszystkich past wykorzystałam Miksturę Olei Cardio do sałatek Dr Gaja, która jest zbiorem nierafinowanych, tłoczonych na zimno olei: lnianego, z wiesiołka, z ostropestu i z pestek dyni. Zastąpienie w diecie tłuszczów nasyconych tłuszczami nienasyconymi obniża poziom cholesterolu we krwi. Aby zachować pełnie właściwości pamiętajcie, aby spożywać ją wyłącznie na zimno : )








 

*Wpis powstał przy współpracy z Dr Gaja
Exit mobile version