Placuszki twarogowo – bananowe to kolejna śniadaniowa propozycja w wersji na słodko. Błyskawiczne do przygotowania, świetnie smakują również na zimno, więc sprawdzą się do szkolnej śniadaniówki, czy lunchboxa. Jeśli są tu fani popularnych na blogu bananowych racuszków wersja z twarogiem na pewno również Was zachwyci. Polecam!!!
Składniki (8 sztuk):
- 1 banan
- 125 g twarogu
- 2 jajka (wielkość L)
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 15 g mąki ryżowej
- 25 g mąki pszennej lub orkiszowej
Banan rozgnieść widelcem, dodać twaróg, wymieszać. Dodać jajka, cynamon, ponownie wymieszać. Dodać mąki, wymieszać. Smażyć z obu stron na złoty kolor na mocno rozgrzanej patelni, bez dodatku tłuszczu.
Smacznego!
Więcej inspiracji znajdziecie na moim Instagramie