Placuszki twarogowo – bananowe

Placuszki twarogowo – bananowe to kolejna śniadaniowa propozycja w wersji na słodko. Błyskawiczne do przygotowania, świetnie smakują również na zimno, więc sprawdzą się do szkolnej śniadaniówki, czy lunchboxa. Jeśli są tu fani popularnych na blogu bananowych racuszków wersja z twarogiem na pewno również Was zachwyci. Polecam!!!

Placuszki twarogowo bananowe

Składniki (8 sztuk):

  • 1 banan
  • 125 g twarogu
  • 2 jajka (wielkość L)
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 15 g mąki ryżowej
  • 25 g mąki pszennej lub orkiszowej

Banan rozgnieść widelcem, dodać twaróg, wymieszać. Dodać jajka, cynamon, ponownie wymieszać. Dodać mąki, wymieszać. Smażyć z obu stron na złoty kolor na mocno rozgrzanej patelni, bez dodatku tłuszczu.

Smacznego!

Placuszki bananowo twarogowe

Więcej inspiracji znajdziecie na moim Instagramie

Komentarzy: 22

  1. Iza
    5 marca 2022 / 14:22

    Placuszki rewelacja 🙂

    • Marta
      Autor
      6 marca 2022 / 12:54

      Super, że posmakowały 🙂

  2. Aga
    5 marca 2022 / 16:56

    Super 🙂

    • Marta
      Autor
      6 marca 2022 / 12:54

      🙂 🙂 🙂

  3. Isia
    6 marca 2022 / 9:42

    Pyszne placuszki 😊

    • Marta
      Autor
      6 marca 2022 / 12:54

      Cieszę się, że posmakowały 🙂

  4. Dorota
    6 marca 2022 / 15:22

    Czy można dać inną mąkę, zamiast ryżowej?

    • Marta
      Autor
      8 marca 2022 / 2:16

      Tak, może być np. pszenna 🙂

  5. Ajsza
    9 marca 2022 / 15:35

    Szloda ze nie ma podanej kalorycznosci.
    Wyglądają smacznie:-)

    • Marta
      Autor
      11 marca 2022 / 11:19

      Polecam wypróbować, pycha 🙂

  6. Dorota
    10 marca 2022 / 16:37

    Czy ser może być z wiaderka mielony

    • Marta
      Autor
      11 marca 2022 / 11:20

      Lepszy będzie zwykły twaróg 🙂

  7. Goosia
    15 marca 2022 / 9:17

    Na suchej patelni?

    • Marta
      Autor
      21 marca 2022 / 0:30

      Tak 🙂

  8. Ewa
    16 marca 2022 / 10:33

    Przepyszne dziecię sie zajadalo ja zreszta tez 😝

    • Marta
      Autor
      21 marca 2022 / 0:30

      Ale super! 🙂

  9. Danka
    11 kwietnia 2022 / 8:27

    Pyszne szybko się robi pierwszy raz smażyłam bez tłuszczu nic nie przywieralo fajna opcja 👍🏻

    • Marta
      Autor
      11 kwietnia 2022 / 10:25

      Super, że posmakowały 🙂

  10. Gosia Gość
    3 stycznia 2023 / 13:08

    Skomentuję tylko tak: mniam 😋

    • Marta
      Autor
      10 stycznia 2023 / 19:13

      Super 🙂

  11. Kasia
    3 września 2023 / 15:31

    Najlepsze placuszki twarogowe jakie kiedykolwiek robiłam, a próbowałam już dziesiątki przepisów i w każdym z nich było coś nie tak. Te dodatkowo wychodzą idealne bez dodatku tłuszczu do smażenia, za co duży plus!

    • Marta
      Autor
      13 września 2023 / 0:38

      Bardzo, bardzo się cieszę 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Solve : *
18 − 15 =