Site icon marta-gotuje.pl

Domowy paprykarz szczeciński

Od dziecka uwielbiałam paprykarz, jednak często spotykałam się z opinią, że jest to najgorsze, co może być, bo znajdują się w nim wszystkie przemielone odpady, co nie brzmi zbyt apetycznie ; ) Przedstawiam Wam zatem przepis na idealny domowy paprykarz! Potrzebujemy zaledwie kilku składników i do tego przygotowuje się go błyskawicznie : ) Nie ma nic lepszego niż domowa pasta do kanapek. Według mnie równie smaczny, jak nie smaczniejszy jest następnego dnia, choć jego zaletą jest też fakt, że jeśli wlejemy do słoiczka odrobinę oleju, możemy go przechowywać w lodówce do 2 tygodni. Pysznie i zdrowo. Polecam!!!


Składniki:

Ryż ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, ostudzić. Makrelę dokładnie obrać ze skóry i ości, wymieszać z ryżem. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju. Dodać do ryby z ryżem. Następnie dodać koncentrat i przyprawy. Dokładnie wymieszać.

Smacznego : )





Exit mobile version