Site icon marta-gotuje.pl

Kokosowe trufle z kaszy jaglanej

Zdrowe trufle z kaszy jaglanej to obecnie nasz stały punkt deserowego menu : ) Jeśli nie jesteście miłośnikami kaszy jaglanej nie zrażajcie się, jest ona praktycznie niewyczuwalna. Trufle przygotowuje się błyskawicznie, choć niestety znikają równie szybko… ; ) Stanowią idealną przekąskę także dla osób uczulonych na nabiał. Przepis podejrzany u Oli : ) Polecam!!!

Składniki (ok. 26 sztuk):

Do malaksera przełożyć ugotowaną, ciepłą kaszę jaglaną, dodać wiórki kokosowe wraz z cukrem i opcjonalnie olejem kokosowym. Całość zmiksować przez kilkanaście sekund do połączenia się składników. Formować w dłoniach kulki, obtoczyć je w wiórkach kokosowych. Do środka każdej kuleczki można opcjonalnie włożyć migdał w całości. Schłodzić w lodówce.

Smacznego!


Exit mobile version