Oficjalnie kocham śniadania i każdego dnia wyczekuję na ten miły początek dnia : ) Mam nadzieję, że nie macie jeszcze dość omletów, które często Wam proponuję, ale obok gofrów w zdrowej odsłonie, owsianek, czy koktajli to jedno z moich ulubionych śniadań : ) Brzoskwinie możecie oczywiście zastąpić dowolnymi owocami, ale w sierpniu taka wersja najbardziej mi smakuje : ) Omlet na słodko podaję zazwyczaj z kokosowym musem lub 100% masłem orzechowym. Polecam!!!
Składniki:
- 1 banan
- 2 jajka (wielkość L)
- 1 pełna łyżka mąki kokosowej
- 1 pełna łyżka mąki ryżowej
- 1 łyżeczka błonnika kokosowego
- 1 brzoskwinia
- 1/2 łyżeczki oleju kokosowego do smażenia
Banan, jajka, mąki i błonnik kokosowy zmiksować blenderem. Otrzymaną masę wylać na rozgrzaną patelnię wysmarowaną minimalną warstwą oleju kokosowego. Na wierzchu ułożyć brzoskwinie pokrojone w plasterki. Kiedy omlet lekko się zetnie przełożyć na drugą stronę i smażyć na złoty kolor.
Smacznego!