Site icon marta-gotuje.pl

Indyk z warzywami

Uwielbiam obiady, które można przygotować błyskawicznie i wykorzystać przy tym praktycznie dowolne składniki, które tracą powoli swoją świeżość w lodówce : ) Potrawka z indyka i letnich warzyw zdecydowanie wpasowuje się w ten klimat! Jest pyszna, sycąca i pożywna. Polecam!!!


Składniki:

Fasolkę szparagową i marchewkę pokrojoną w talarki ugotować na parze. Mięso z indyka doprawić pieprzem oraz curry i podsmażyć na jednej łyżce oleju. Dodać pokrojoną w kostkę cukinię oraz paprykę i podsmażać przez kilka minut razem, co jakiś czas mieszając. Dodać pomidory z puszki, dusić na średnim ogniu pod przykryciem przez ok. 15 minut. Doprawić do smaku, przełożyć ugotowaną fasolkę oraz marchewkę. Wymieszać.

Smacznego!


Exit mobile version