Site icon marta-gotuje.pl

Wegańskie crumble

Crumble to jeden z moich ulubionych deserów : ) Szybkie do przygotowania, z dużą ilością ulubionych owoców i oczywiście chrupiącej kruszonki, z którą mało rzeczy może konkurować : ) Wegańskie crumble ma jeszcze jedną zaletę, mianowicie poza tym, że jest pyszne jest również bardzo, bardzo zdrowe : ) Czy to nie jest deser idealny?! : ) Polecam!!!


Składniki (dla 4 osób):

Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, dodać maliny, wymieszać. Mąkę migdałową wymieszać z płatkami owsianymi. Olej kokosowy podgrzać z syropem klonowym i cynamonem, do czasu aż się rozpuści i składniki się połączą. Płyn przelać do migdałowej masy i wymieszać. Otrzymaną kruszonką posypać owoce. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 C (termoobieg) przez ok. 25-30 minut.

Smacznego!




Inspiracja „Smakowita Ella”

 

Exit mobile version