Site icon marta-gotuje.pl

Czekoladowe ciasto z ciecierzycy bez cukru, mąki, tłuszczu.

Przygotowywałam już ciasto z fasoli, a nawet buraków, przyszła więc pora na ciecierzycę : ) W wersji wytrawnej bardzo ją lubię, na słodko też dobrze się sprawdziła. Ciasto jest mięciutkie, lekko wilgotne, świetnie pasuje polane gorzką czekoladą lub domową konfiturą. Jest bardzo zdrowe i smakuje również dzieciom (być może dlatego, że nie wiedziały z jakich jest składników ; ) Polecam!

Składniki (keksówka 10×23 cm):

Wszystkie składniki poza żurawiną zmiksować blenderem na gładką masę. Dodać żurawinę, wymieszać. Przelać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku rozgrzanym do 175 C (termoobieg) przez ok. 30 minut.

Smacznego!


Inspiracja

Serdecznie Wam dziękuję za udział w konkursie z książką „Sekrety francuskiej kuchareczki”. W losowaniu szczęście uśmiechnęło się do:

Kingi M-Ł, Darii Rosiak oraz Patrycji

Gratulacje! Proszę o kontakt w celu wysyłki nagród : )

Exit mobile version