Site icon marta-gotuje.pl

Omlet dyniowy

Przygotowałam spore zapasy puree z dyni, więc w najbliższym czasie możecie spodziewać się dużej dawki dyniowych inspiracji ; ) Nie może oczywiście zabraknąć dyniowego omleta, który poza swoimi wartościami odżywczymi urzeka również wspaniałym smakiem. Jest bardzo pożywny, świetnie sprawdzi się w roli ciepłego śniadania. Polecam!!!


Składniki:

Wszystkie składniki (poza olejem kokosowym) zmiksować. Olej kokosowy rozsmarować na rozgrzanej teflonowej patelni, wylać dyniową masę i smażyć na niewielkim ogniu. Gdy masa się zetnie przewrócić na drugą stronę i delikatnie podsmażyć. Podawać z ulubionymi dodatkami np. syropem klonowym i płatkami migdałów.

Smacznego!

* Jeśli nie przepadacie za charakterystycznym smakiem mąki dyniowej możecie zastąpić ją inną ; )


Exit mobile version