Grillowany ser halloumi to idealny dodatek do sałatek, które zapewne nigdy mi się nie znudzą : ) Uwielbiam takie proste, błyskawiczne dania, które mogą stanowić zarówno śniadanie, lunch, obiad jak i kolację : ) Wystarczy przełożyć sałatkę do pojemnika i mamy również pyszne, zdrowe danie do pracy lub przekąskę podczas podróży. Polecam!!!
- 150 g sera halloumi
- opakowanie mieszanki sałat Fit&Easy Weekend
- 1 żółta papryka
- 10 pomidorków paprykowych
- garść podprażonych ziaren słonecznika, dyni i orzeszków pinii
Składniki na dressing:
- sok wyciśnięty z 1/2 małej pomarańczy
- 2 łyżki oleju
- spora garść listków bazylii
- pieprz do smaku
Ser halloumi pokroić w plastry, zgrillować, pokroić na mniejsze kawałki. Mieszankę sałat wyłożyć do miski, dodać paprykę pokrojoną w paski i pomidorki paprykowe pokrojone na połówki. Sok z pomarańczy wymieszać z olejem, dodać poszarpane listki bazylii i pieprz. Polać dressingiem, ponownie wymieszać. Posypać podprażonymi ziarnami słonecznika, dyni i pinii.
Smacznego!
150 g sera halloumi | 0,3 WW | 4,7 WBT |
opakowanie mieszanki sałat Fit&Easy Weekend (150g) | 0 WW | 0,2 WBT |
1 żółta papryka | 1 WW | 0 WBT |
10 pomidorków paprykowych | 0,4 WW | 0,2 WBT |
20 g ziaren słonecznika | 0,4 WW | 1WBT |
20 g ziaren dyni | 0,2 WW | 1 WBT |
20 g orzeszków pinii | 0,2 WW | 1,4 WBT |
sok wyciśnięty z 1/2 małej pomarańczy (50ml) | 0,5 WW | 0 WBT |
2 łyżki oleju | 0WW | 1,4 WBT |
spora garść listków bazylii | 0 WW | 0 WBT |
pieprz do smaku | 0 WW | 0 WBT |
Całość: 3 WW, 9,9 WBT
Jedna porcja: 1,5 WW, 4,9 WBT