Site icon marta-gotuje.pl

Makaron z awokado

Znacie te chwile, kiedy nie tylko Wasza lodówka, ale i kuchenne szafki z zapasami prawie świecą pustkami ? ; ) Staram się robić większe zakupy raz na tydzień lub dwa i na bieżąco uzupełniać tylko świeże produkty, ale z czasem różnie bywa, więc zdarzają się dni bez większego wyboru ; ) Dlatego dzisiejszy przepis to typowe danie, kiedy w naszym domu nie zostało już prawe nic do jedzenia ; ) Bardzo prosto, błyskawicznie (zaledwie 10 minut!!!) i do tego pysznie : ) Polecam!!!


Składniki:

* Początkowo planowałam pełnoziarniste świderki, ale braki w szafce nie pozostawiły mi wyboru i makaron chiński okazał się strzałem w dziesiątkę, bo świetnie pochłania aromat potrawy : )

Makaron przygotować zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Pomidory pokroić na mniejsze kawałki, nie odsączając ich nadmiernie z zalewy. Przełożyć na rozgrzaną patelnię i podsmażyć. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, przemieszać i wspólnie przesmażyć. Dodać awokado, obrane, pozbawione skórki, starte na dużych oczkach tarki. Smażyć chwilę razem, od czasu do czasu mieszając. Dodać gotowy makaron oraz ser feta, wymieszać i smażyć przez ostatnie kilka minut, aż ser feta zacznie robić się bardziej kremowy. Obficie doprawić pieprzem.

Smacznego!


Exit mobile version