Mam nadzieję, że zielone koktajle jeszcze się Wam nie znudziły : ) Naszą bazę zawsze stanowi świeżo wyciśnięty sok z pomarańczy i banan, które gwarantują pyszny słodki smak, a za zielony kolor odpowiadają szpinak lub jarmuż : ) Dzisiejsza wersja powstała przypadkowo podczas, gdy moje dzieci zaczęły dodawać wszystko co znajdowało się w ich zasięgu wzroku ; ) Mimo to połączenie okazało się bardzo trafione, więc mam nadzieję, że i Wam posmakuje. Polecam!!!
Składniki:
- sok wyciśnięty z 1 dużej, soczystej pomarańczy
- sok wyciśnięty z 1/2 cytryny
- 1 dojrzały banan
- garść szpinaku
- garść natki pietruszki
- 1 jabłko
- opcjonalnie nasiona chia i/lub siemię lniane
Z pomarańczy i cytryny wycisnąć sok. Banana zmiksować ze szpinakiem i natką pietruszki (dodajemy same listki, ale łodyżek nie wyrzucać, można je zamrozić i dodać do zupy podczas przygotowywania bulionu). Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na mniejsze kawałki, dodać do zmiksowanego banana wraz z sokiem pomarańczowo cytrynowym i nasionami (opcjonalnie) i ponownie zmiksować.
Smacznego!