Jeśli nie możecie przekonać się do kaszy jaglanej koniecznie wypróbujcie ten pudding! Idealny na pożywne śniadanie lub deser. Poza tym, że jest bardzo zdrowy jest również po prostu pyszny i świetnie nadaje się na przekąskę dla dzieci : ) Polecam!!!
Składniki (2 porcje):
- 1/2 szklanki kaszy jaglanej
- 1 i 1/2 szklanki wody
- 1/2 szklanki mleka
- 1 dojrzały banan
- 1 łyżka ciemnego kakao dobrej jakości
- ulubione owoce i dodatki np. suszony kokos, ziarno kakaowca
Kaszę jaglaną dokładnie opłukać na sitku wrzącą wodą, aby pozbyć się ewentualnej goryczki. Przełożyć do garnka, zalać wodą i gotować na średnim ogniu do czasu aż wchłonie całą wodę (ok 15 minut). Co jakiś czas przemieszać. Po tym czasie zdjąć z ognia, dodać mleko, odstawić na chwilę. Dodać banana, kakao i zmiksować blenderem. Przełożyć do miseczek, na wierzchu ułożyć ulubione dodatki.
Smacznego!
Po prostu zdrowy, po prostu pyszny i…po prostu piękny! ♡;-) Będę robić!
Autor
Dziękuję!!! i smacznego oczywiście 🙂
G E N I A L N E ♡♡♡ Najlepsza jaglanka jaką jadłam!!! Zabrakło kakao, dodałam karob 🙂
Autor
Bardzo bardzo się cieszę 🙂 moim zdaniem to idealna propozycja na początki z kaszą jaglaną 🙂 super, że karob się sprawdził, mam go w szafce i chyba w końcu doczeka się aż go otworzę 😉
Mniaaaaam!!! 🙂
Autor
Dziękuję 🙂
Mogłabym tak zaczynać każdy dzień 🙂
Autor
Dlaczego nie, samo zdrowie 😀
Genialne! i piękne zdjęcia 🙂
Autor
Bardzo dziękuję 🙂
Wyszło pysznie!!!!
Autor
Bardzo mi miło 🙂
pożywne śniadanie w sam raz na zastrzyk energii na cały dzień 🙂
Autor
🙂 🙂 🙂
Pychotka!!!
Autor
Super, że posmakowało 🙂
Przepysznie wyszło coś czuję że to będzie moje ulubione śniadanie 🙂
Hej. Super masz te przepisy. Zapraszam na mojego bloga
Autor
Dziękuję 🙂
Potwierdzam kaszy jaglanej nigdy nie lubiłam ale w takiej wersji daje rade 🙂
Autor
Super, bardzo dobre wiadomości 🙂
Wygląda pysznie i zdrowo.
Niedługo i ja będę musiała wypróbować 🙂
Pozdrawiam
Autor
Daj znać jak posmakowało 🙂 u nas czekoladowy rządzi 🙂
Przepyszny wyszedł!!!
Autor
Super, że posmakował 🙂