Kolejna odsłona tych kruchych ciasteczek, poprzednio nadziewałam je dżemem tym razem bardziej zdrowo – z owocami ; ) Ciasto jest bardzo uniwersalne więc pasuje zarówno do jabłek jak i innych owoców. Szybko i smacznie!
Składniki :
- 250 g twarogu półtłustego
- 250 g mąki
- 125 g margaryny lub masła
- 2 łyżki cukru pudru do ciasta + cukier puder do posypania
- 3-4 jabłka
Twaróg, mąkę, margarynę oraz cukier puder wsypujemy do miski i zagniatamy ciasto. Następnie wałkujemy na grubość ok 5 mm, wycinamy kółka (użyłam szklanki do drinków).Jabłko kroimy w ósemki. Na środek każdego krążka kładziemy kawałek jabłka i dokładnie zlepiamy brzegi.
Pieczemy przez ok 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 C. Ostudzone posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego : )
mnaimmmmmmmmm, moje ulubione :)i zawsze wychodzą 🙂
Wyglądają pyszniutko!
Lubie takie malutkie slodycze, nie mam po nich wyrzutow sumienia ;P Polecisz mzoe os fajnego na walentynkowa obaidokoalcje?
Autor
Ja też wolę podjadać małe ciasteczka, bo jakoś wydaje mi się, że nie są tak kaloryczne jak kawałek ciasta 🙂 Jeśli masz trochę czasu na przygotowania to polecam Ci Boeuf Bourguignon – smacznie i pasuje do romantycznej kolacji z winem, przy świecach 🙂 Z tego co pamiętam, po raz pierwszy również przygotowałam to danie na walentynki 🙂
Wygląda przepysznie:) KOniecznie do wypróbowania:)
Sliczne, zrobiłam dla dzieci i bardzo im smakowały!
zrobilam na wieczor dzisiaj dla gosci i sie boje,ze nie dotrwaja tak syzbko znikaja. dzieki za kolejny super przepis.