Kotleciki drobiowo- serowe

drobiowo-ser

Kotleciki siekane z kurczaka to hit mojej Mamy. Nie przepada ona za panierowaniem, więc problem z głowy za to smak rewelacyjny. Kotleciki z serem są bardzo proste do przygotowania, szybko się je smaży, nie potrzebujemy nawet dużej ilości oleju. Wychodzą bardzo wilgotne, aromatyczne. Koniecznie wypróbujcie!

Składniki :

  • 2 piersi z kurczaka
  • duża garść startego sera – użyłam salami
  • 2 jajka
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • pół drobno pokrojonej cebuli
  • sól, pieprz, papryka słodka i ostra
  • olej do smażenia

Pierś z kurczaka pokroić w bardzo małe kawałki. Jajka wymieszać z mąką, cebulą i serem, a następnie doprawić do smaku i całość ponownie wymieszać. Zalać tym mięso i wstawić na całą noc do lodówki.

Na patelni rozgrzać olej i łyżką formować małe kotlety. Smażyć z dwóch stron na złoty kolor.

Smacznego : )

Komentarzy: 2

  1. patka
    17 lipca 2010 / 18:48

    moja mma robi takie kotleciki tylko dodaje jeszce pieczarki.Jak dlamnie jest to pyszne:d jedno z ulubionych dan.

    • Marta
      Autor
      18 lipca 2010 / 16:23

      Wariacja z pieczarkami bardzo mi się podoba ; ) zapamiętuję do wykorzystania ; )

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Solve : *
28 − 12 =