Makaron z serem

Ostatnio podczas rozmów z koleżankami przypomniałam sobie o tym daniu : ) W dzieciństwie makaron z białym serem stanowił jeden z moich ulubionych piątkowych – bezmięsnych obiadów ; ) Koniecznie z makaronowymi muszelkami-pycha! : )


 

Składniki :

  • 250 g – 300 g makaronu typu muszelki
  • 250 g twarogu półtłustego
  • 1 płaska łyżka masła
  • 1 cukier waniliowy
  • cukier kryształ do smaku

Makaron gotujemy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Następnie odcedzamy go i szybko dodajemy rozgnieciony widelcem  twaróg wymieszany z masłem i cukrami. Dokładnie mieszamy.

Smacznego : )


Komentarzy: 20

  1. 15 lipca 2012 / 21:24

    jacieeeee, dokładnie wspomnień czar, jedzenie u mamy…w piątki, muszelki…ech, to były czasy…Moja koleżanka z pracy czasem przynosi go jako obiad…sama muszę do niego powrócić;))

  2. 15 lipca 2012 / 22:00

    ja takiego połączenia nigdy nie jadłam:)

  3. Marta
    Autor
    15 lipca 2012 / 22:32

    Ola – widzę, że dorastałyśmy w podobnych klimatach 🙂 Monika – musisz koniecznie spróbować ! 🙂

  4. 16 lipca 2012 / 0:58

    o tak smaki przedszkola mi się przypominają 😉

    Pozdrawiam

  5. mariola1975
    16 lipca 2012 / 15:57

    Sama pyszność:)

  6. Amelka
    17 lipca 2012 / 22:07

    Ja za to uwielbiam makaron smażony z jajkiem 😉

    • Marta
      Autor
      18 lipca 2012 / 11:33

      To też mój smak dzieciństwa!

  7. krysia798
    18 lipca 2012 / 17:34

    Super prosty i pyszny makaron,zrobiłam na obiad z tłustym serem Piols z Lidla i wyszło super.

  8. 19 lipca 2012 / 11:54

    Zupełnie zapomniałam o tym daniu! To również smak mojego dzieciństwa:D
    P.S. Gratuluję pięknego bloga:)
    Ja dopiero zaczynam…

  9. 23 lipca 2012 / 9:54

    Moje ulubione danie w domu mamy. Tylko u nas jadało się ser wyłącznie na słono -ser, masło, cebula, sól, pieprz i makaron 🙂

    • Marta
      Autor
      23 lipca 2012 / 10:24

      W takiej wersji tego makaronu jeszcze nie jadłam 🙂 muszę wypróbować 😀

    • Marta
      Autor
      23 lipca 2012 / 10:24

      Super – dzięki! 🙂

  10. Anonim xd
    18 lutego 2013 / 11:53

    Nie mam ”cukru” waniliowego” …
    Mam cukier wanilinowy … -.-*

    • Marta
      Autor
      18 lutego 2013 / 12:05

      Cukier waniliowy to dla mnie ten z prawdziwą wanilią 🙂 ale wanilinowy też może być 😀

  11. AgaW
    5 stycznia 2020 / 18:21

    wspomnienie dzieciństwa – ja dodałam troszeczkę cynamonu do sera.

    • Marta
      Autor
      9 stycznia 2020 / 2:47

      Dodatek cynamonu zawsze mile widziany 😉

Skomentuj Monika Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Solve : *
27 + 3 =