Ryba z serem

rybazserem

Ryba nie należy do naszych ulubionych potraw ale ostatnio siostra podsunęła mi pomysł urozmaicenia jej przez zapiekanie z serem… wyszło całkiem smacznie i na pewno (jeśli tylko lubicie żółty ser)  Wam też ten pomysł przypadnie do gustu: )

Składniki:

  • 3 filety mrożonej ryby (u nas mintaj)
  • ok 10 plasterków żółtego sera (np. edam)
  • 1-2 jajka
  • bułka tarta
  • sól, pieprz, sok z cytryny

Filety trzymamy pod gorącą bieżącą wodą tak aby nie były już całkiem zamarznięte. Następnie kroimy go na kawałki (mniejsze prostokąty). Skrapiamy sokiem z cytryny i doprawiamy solą i pieprzem. Na każdy kawałek nakładamy plasterek żółtego sera i panierujemy tzn. najpierw maczamy w jajku doprawionym solą i pieprzem a następnie w bułce tartej.  Jeśli lubicie grubą panierkę można powtórzyć tę czynność pomoże to również aby ser nam nie wyciekał przy smażeniu na rozgrzanym oleju.

Smacznego : )

Komentarzy: 5

  1. rejczel
    18 listopada 2011 / 13:45

    Dzisiaj robię 🙂

  2. 29 lipca 2017 / 17:42

    Szybkie, proste i bajecznie smaczne 🙂

    • Marta
      Autor
      29 lipca 2017 / 19:17

      Bardzo dziękuję 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Solve : *
22 − 20 =