Szaszłyki


szaszłyki
Ciepły początek weekendu majowego zachęcił nas do grillowania: ) W tym roku z braku innych składników powstały skromne szaszłyki za to bardzo smaczne ; ) jeśli macie to można dodać do nich cebulkę i boczek ale nam ich brak nie przeszkadzał ; p Ponieważ nasz grill jest niewielki a spieszno nam było do jedzonka część szaszłyków piekłam w piekarniku i choć to oczywiście nie to samo, to w zimowe dni można o tym pomyśleć ; )

Składniki:

  • 500 g szynki lub karkówki
  • słoik ogórków konserwowych
  • 1 duża papryka
  • 1 łyżka oleju
  • przyprawa do grilla i szaszłyków Galeo

Mięso i warzywa pokroić w kostkę, nadziewać w dowolnej kolejności na patyczki do szaszłyków. Pokropić olejem, a następnie obficie posypać przyprawą i kłaść na grill.

Smacznego : )

Komentarzy: 6

  1. spasiu
    3 maja 2010 / 22:34

    A można z ogórkami kiszonymi zrobić? Chętnie wypróbuję w piekarniku!

    • Marta
      Autor
      5 maja 2010 / 14:54

      Można z ogórkami kiszonymi a także z pomidorami ale my nie mieliśmy; p Szczególnie polecam jednak tą przyprawę, bo nadawała pyszny smak!

    • Marta
      Autor
      7 maja 2010 / 10:54

      Super! dziękuję za inspirację, muszę koniecznie wypróbować, bo wyglądają bardzo smakowicie ; )

  2. 15 maja 2010 / 10:51

    Co nowego w Twojej kuchni?:)

Skomentuj Marta Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Solve : *
12 − 11 =