Blog kulinarny Marty z wieloma świetnymi przepisami

Krewetki w cieście

Owoce morza nie należą do moich ulubionych, choć czasem zdarza się, że mam na nie szczególną ochotę ; ) Przeciwieństwem jest mój T., który mógłby je jeść (zwłaszcza krewetki) codziennie i to w każdej postaci. Krewetki w cieście wyjątkowo mu zasmakowały, do tego są błyskawiczne i proste w przygotowaniu, więc w jego imieniu polecam!


Krewetki w cieście
Składniki:

  • 250 g krewetek
  • 1/4 szklanki mleka
  • 3/4 szklanki mąki
  • 1 jajko
  • sól, pieprz, papryka słodka i ostra, chilli
  • 2 łyżki oleju do smażenia

Krewetki opłukać i obrać (poza ogonkiem). Wszystkie składniki wymieszać na gładkie ciasto i maczać w nim krewetki. Smażyć na rozgrzanym oleju, aż ładnie się zarumienią (około 5 minut).

Można podawać z sosem czosnkowym.

Smacznego : )


Krewetki



Autor: Marta Pękalska

4 komentarzy

  1. przyjemna przekąska, mile chrupiąca:)

  2. Marta

    wszystko się zgadza:)

  3. Znakomite do chrupania !

  4. Właśnie przymierzam się do zrobienia pierwszy raz krewetek:D te wyglądają pysznie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


4 + = 9

Top