Arbuziada

arbuziada

Kolejny przepis zaczerpnięty z jednej z moich ulubionych kulinarnych stron, która należy do dorotuś ; ) Arbuziada jest bardzo orzeźwiąjąca, idelanie sprawdzi się na ciepłe dni! 

Składniki:

  • miąż z arbuza (u nas ok. 1,5 kg)
  • kilka listków mięty
  • szampan lub wino musujące z winogron (Prosecco)
  • w wersji dla dzieci: lemoniada
  • opcjonalnie limonka

Arbuza miksujemy na puree razem z listkami mięty. Przelewamy do dzbanka i chłodzimy w lodówce.

Podajemy nalewając na wierzch schłodzonego szampana lub lemoniadę, można dodać trochę soku wyciśniętego z limonki.

Smacznego : )

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Solve : *
14 − 11 =