Do smaku awokado zdecydowanie nie mogłam się przekonać ; ) Wiem, że jest bardzo zdrowe, więc cały czas staram się znaleźć jakieś danie, które skutecznie mnie do niego zachęci i chyba powoli mi się to udaje ; ) Krem czekoladowy idealnie pasuje nie tylko do kanapek, ale sprawdzi się również w formie czekoladowego musu. Poniżej przedstawiam Wam wersję podstawową, która świetnie smakuje także z orzechami, migdałami, wiórkami kokosowymi itp. Polecam!
Składniki :
- 1 dojrzałe awokado (miękkie)
- 1 duży banan
- 2 czubate łyżki kakao
- 1 łyżeczka miodu
Awokado obrać, usunąć pestkę. Dodać pozostałe składniki i całość zmiksować blenderem na gładki krem.
Smacznego : )
zdrowe pyszności!
Autor
Dokładnie 🙂
o, do zrobienia jak nic!!! koniecznie 😀
buziak dla córeczki 😀
Autor
Koniecznie! dzięki, wycałuję :*
Przeczytałam tytuł i jakoś nie specjalnie byłam przekonana do pomysłu nutelli z avocado (które ja z kolei uwielbiam), ale… cholerka, muszę spróbować! Wygląda pysznie i jestem teraz strasznie ciekawa jak smakuje 😉
Autor
Mam nadzieję, że się skusisz! a jeśli uwielbiasz awokado to na pewno Ci zasmakuje 🙂
Super, prosto i pysznie !
Autor
Dziękuję, miło mi, że przepis przypadł do gustu 🙂
Pychaaaa 🙂
Autor
Cieszę się, że smakowało 🙂
Wow, ale cudo 🙂
Autor
Dziękuję 🙂
Wygląda bardzo apetycznie i modelka urocza 🙂
Autor
Bardzo dziękuję 🙂
muszę spróbować Twojej wersji na awokado 🙂
Autor
Polecam, ciekawy smak 🙂
A jak długo taki krem można przechowywać w lodówce?
Autor
U nas znika błyskawicznie, więc trudno mi dokładnie powiedzieć, ale według mnie maksymalnie około tygodnia 🙂
Widać, ze smakowało!
Autor
Zdecydowanie 🙂
A ile taka nutella ma kalorii?
Autor
Szczerze mówiąc nie mam pojęcia, ale w tak zdrowej wersji nie powinniśmy się o to martwić 🙂
wypróbowane, wyszło pyszne! zrobiłam z dodatkiem erytrolu
gdyby ktoś był ciekawy – dla 70 g awokado (okolo połowa), połowy banana i 2 łyżeczek kakao kaloryczność to mniej więcej 100 kcal na 100 g
Autor
Super, bardzo dziękuję za podanie kaloryczności, zawsze warto wiedzieć :):)
Wygląda smakowicie 🙂 Czy ktoś ma pomysł czym zastąpić banana? Czy może wcale go nie zastępować tylko pominąć? Mam alergię i nawet odrobina mi szkodzi 🙁
Autor
Bez banana się nie uda 🙁
Myślę, że można spokojnie pominąć banana i jeśli będzie zbyt gęste dodać odrobinę mleka lub mleka roślinnego.
Bez banana też dobre, ale smak już inny 😀 oczywiście to rzecz gustu ale osobiście wolę z bananem bo konsystencja jest też bardziej kremowa 🙂
Autor
🙂
Pycha, polecam!!! 🙂
Autor
Super, że posmakowała 🙂