Bardzo lubię słodkie śniadania, zwłaszcza takie, które można rozpatrywać również w kategorii deseru i to bez wyrzutów sumienia ; ) Zostawiam więc Wam fit przepis na wegańskie, kakaowe gofry, które przygotujecie w kilka minut. Polecam!

Składniki:
- 130 g mąki orkiszowej
- 20 g kakao
- 250 ml mleka (roślinnego lub krowiego jeśli nie zależy Wam na wegańskiej wersji)
- 1 łyżka ksylitolu lub cukru trzcinowego
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 2 łyżki oleju
Wszystkie składniki zmiksować blenderem. Piec na mocno rozgrzanej gofrownicy wg zaleceń urządzenia (ok. 4-5 minut).
Smacznego!


Inspiracja fb “Przepisy fit”
Autor: Marta Pękalska
Opublikowane: 15 maja, 2018
Kategorie: Dania dietetyczne, Dania dla dzieci, Dania dla matek karmiących, Gofry, Wegańskie, Zdrowa żywność
Ale pyszności ❤️
Dziękuję 🙂
Trzeba zrobić 😉 Zdjęcia i skład bardzo do tego zachęcają 😍
U nas gofry zawsze są mile widziane 🙂
Pychotka 🙂
Super, że posmakowały 🙂
Zdjęcia przepiękne z czym Martuś podałaś to bita śmietanka kokosowa?
Dziękuję, podałam z jogurtem greckim 🙂
Mniam mniam 🙂
🙂 🙂 🙂
Uwielbiam ! Pyszne i jeszcze mozna zjeść na diecie ❤️
Dokładnie 🙂
Pycha 🙂
Bardzo się cieszę 🙂
Bardzo smaczne tylko polecam kontrolować czas pieczenia pierwsza turę dałam na 4 minuty i były średnio wysmażone bliżej naleśników pózniej 6 i juz chrupały 🙂
Z gofrownicą jak z piekarnikiem, każdy niestety piecze trochę inaczej i trzeba dopasować 🙂
czy w wypadku użycia mąki pszennej proporcje takie same?
Nie próbowałam, ale zostawiłabym te same 🙂
ile kalorii ma jeden taki gofr?
Niestety nie liczyłam 🙁 ale w internecie na pewno jest sporo kalkulatorów, które posiadają wiedzę o kaloryczności 😀
Kontakt