Krewetki w cieście

Owoce morza nie należą do moich ulubionych, choć czasem zdarza się, że mam na nie szczególną ochotę ; ) Przeciwieństwem jest mój T., który mógłby je jeść (zwłaszcza krewetki) codziennie i to w każdej postaci. Krewetki w cieście wyjątkowo mu zasmakowały, do tego są błyskawiczne i proste w przygotowaniu, więc w jego imieniu polecam!


Krewetki w cieście
Składniki:

  • 250 g krewetek
  • 1/4 szklanki mleka
  • 3/4 szklanki mąki
  • 1 jajko
  • sól, pieprz, papryka słodka i ostra, chilli
  • 2 łyżki oleju do smażenia

Krewetki opłukać i obrać (poza ogonkiem). Wszystkie składniki wymieszać na gładkie ciasto i maczać w nim krewetki. Smażyć na rozgrzanym oleju, aż ładnie się zarumienią (około 5 minut).

Można podawać z sosem czosnkowym.

Smacznego : )


Krewetki

Komentarzy: 13

  1. 15 maja 2012 / 19:36

    przyjemna przekąska, mile chrupiąca:)

  2. Marta
    Autor
    15 maja 2012 / 19:40

    wszystko się zgadza:)

  3. krysia798
    18 lipca 2012 / 17:39

    Podejrzewam że są smaczne jeszcze takich nie robiłam ale muszę spróbować bo często w Lidl mają takie świeże,wyglądają smakuśnie.

  4. 19 lipca 2012 / 11:57

    Właśnie przymierzam się do zrobienia pierwszy raz krewetek:D te wyglądają pysznie!

  5. 23 maja 2015 / 18:37

    Znakomity przepis :D. Dobry dla początkujących

    • Marta
      Autor
      25 maja 2015 / 10:47

      Bardzo mi miło, że danie smakowało 🙂

  6. Lila
    25 marca 2018 / 22:43

    Wyszly super 🙂

    • Marta
      Autor
      26 marca 2018 / 17:56

      Cieszę się, że posmakowały 🙂

  7. Agata
    18 marca 2020 / 15:26

    Przepyszne polecam 🙂

    • Marta
      Autor
      18 marca 2020 / 20:23

      Super, że posmakowały 🙂

  8. Przemek
    21 stycznia 2021 / 15:28

    Robię podobne, ale wcześniej “gotuje” je na maśle z czosnkiem. Polecam.

    • Marta
      Autor
      23 stycznia 2021 / 15:06

      Do przetestowania 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Solve : *
15 − 15 =