Owoce morza nie należą do moich ulubionych, choć czasem zdarza się, że mam na nie szczególną ochotę ; ) Przeciwieństwem jest mój T., który mógłby je jeść (zwłaszcza krewetki) codziennie i to w każdej postaci. Krewetki w cieście wyjątkowo mu zasmakowały, do tego są błyskawiczne i proste w przygotowaniu, więc w jego imieniu polecam!
- 250 g krewetek
- 1/4 szklanki mleka
- 3/4 szklanki mąki
- 1 jajko
- sól, pieprz, papryka słodka i ostra, chilli
- 2 łyżki oleju do smażenia
Krewetki opłukać i obrać (poza ogonkiem). Wszystkie składniki wymieszać na gładkie ciasto i maczać w nim krewetki. Smażyć na rozgrzanym oleju, aż ładnie się zarumienią (około 5 minut).
Można podawać z sosem czosnkowym.
Smacznego : )
przyjemna przekąska, mile chrupiąca:)
Autor
wszystko się zgadza:)
Znakomite do chrupania !
Podejrzewam że są smaczne jeszcze takich nie robiłam ale muszę spróbować bo często w Lidl mają takie świeże,wyglądają smakuśnie.
Właśnie przymierzam się do zrobienia pierwszy raz krewetek:D te wyglądają pysznie!
Znakomity przepis :D. Dobry dla początkujących
Autor
Bardzo mi miło, że danie smakowało 🙂
Wyszly super 🙂
Autor
Cieszę się, że posmakowały 🙂
Przepyszne polecam 🙂
Autor
Super, że posmakowały 🙂
Robię podobne, ale wcześniej „gotuje” je na maśle z czosnkiem. Polecam.
Autor
Do przetestowania 🙂