Naleśniki z 2 składników

Naleśniki z 2 składników to nasz prawdziwy hit! Są błyskawiczne do przygotowania, pyszne i zdrowe, a do tego różowy kolor zadowoli zwłaszcza małe „księżniczki”, które pokochają je już za sam wygląd ; ) Składają się wyłącznie z jajek i budyniowego proszku, więc są to składniki, które prawdopodobnie zawsze macie pod ręką. Idealnie sprawdzą się również jako przekąska przed lub po treningu. Polecam!!!


Fit naleśniki
Składniki (2 sztuki o średnicy 24cm):

  • 2 jajka (wielkość L)
  • 1 opakowanie budyniu* np. malinowego dla uzyskania różowego koloru

* Budyń bez dodatku cukru, o prostym składzie: skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, barwnik

Jajka zmiksować z budyniowym proszkiem, smażyć z obu stron na dobrze rozgrzanej, teflonowej patelni, bez dodatku tłuszczu.

Smacznego!


Naleśniki z 2 składników

Komentarzy: 32

  1. Ania
    21 stycznia 2018 / 12:53

    Genialne!!!

    • Marta
      Autor
      22 stycznia 2018 / 0:08

      Bardzo mi miło, że przypadły do gustu 🙂

  2. Kinia
    21 stycznia 2018 / 13:47

    Wyglądają pysznie bedą na kolacje 🙂

    • Marta
      Autor
      22 stycznia 2018 / 0:08

      Daj znać jak posmakowały 🙂

  3. Majka
    21 stycznia 2018 / 22:44

    Oczywiście dzieci zachwycone 😆 Muszę jutro kupić więcej budyniu 😉

    • Marta
      Autor
      22 stycznia 2018 / 0:09

      O tak, teraz zapas budyniu obowiązkowy i to w różnych smakach/kolorach 😉 Super, że posmakowały 🙂

  4. Sylvia
    21 stycznia 2018 / 23:13

    Pycha,dopiero dzięki Tobie zwróciłam uwagę na skład bo myslalam ze budyń to budyń, ale jak sie okazuje pełno niepotrzebnych dodatków u mnie było ale mimo to tez się udały, a dla mnie nauczka zeby skład sprawdzać 🙂 gdzie kupujesz taka wersje z krótkim składem?

    • Marta
      Autor
      22 stycznia 2018 / 0:13

      O tak, budyń budyniowi nierówny 😉 Niestety skład trzeba czytać zawsze, bo zdarzają się nawet perełki, że u tego samego producenta mamy różne składy w zależności od sklepu, do którego przeznaczona jest dystrybucja 🙂 Budyń kupiłam akurat w intermarche, chyba była to ich marka własna i przy okazji najtańsza opcja 😉 Znany z dobrego składu jest również Celiko, dodatkowo bez glutenu. W każdym większym markecie nie powinno być problemu z kupnem wartościowego budyniu 🙂

    • Marta
      Autor
      22 stycznia 2018 / 0:13

      Bardzo mi miło, dziękuję 🙂

  5. 22 stycznia 2018 / 10:56

    Wyglądają uroczo! Uwielbiam naleśniki!

    • Marta
      Autor
      23 stycznia 2018 / 12:47

      Bardzo dziękuję i polecam, są pyszne 🙂

  6. Jula
    22 stycznia 2018 / 11:13

    Pychotka smaczne i proste 🙂

    • Marta
      Autor
      23 stycznia 2018 / 12:48

      Super, że posmakowały 🙂

  7. Nusia
    22 stycznia 2018 / 11:27

    Mega <3

    • Marta
      Autor
      23 stycznia 2018 / 12:48

      Bardzo mi miło, dziękuję <3

  8. Kasia
    23 stycznia 2018 / 18:40

    Serio wam smakowały???twarde suche,szkoda jajek i tego budyniu. P.S. Naleśniki smażę średnio raz w tygodniu więc wiem co mówię 😊

    • Marta
      Autor
      23 stycznia 2018 / 20:55

      Wielka szkoda, że nie posmakowały! Być może użyłaś złej jakości budyniu lub za długo smażyłaś, tak że aż wyszły twarde? Robiłam je już 3 razy i masa przed smażeniem jest bardzo płynna, a naleśniki wychodzą mięciutkie, polecam dać im szansę i wypróbować ponownie 🙂

  9. Roman
    25 stycznia 2018 / 1:47

    super przepis

    • Marta
      Autor
      26 stycznia 2018 / 0:18

      Bardzo mi miło, że przypadł do gustu 🙂

  10. Emilia
    25 stycznia 2018 / 17:57

    Przepadłam są obłędne 🙂

    • Marta
      Autor
      26 stycznia 2018 / 0:18

      Ogromnie się cieszę, że posmakowały 🙂

  11. Daria
    9 kwietnia 2019 / 23:56

    Ekstra przepis, uwielbiam za szybkość i za smak 🙂

    • Marta
      Autor
      10 kwietnia 2019 / 11:05

      Miło mi, że przepis przypadł do gustu 🙂

  12. Mania
    31 maja 2019 / 13:31

    Przepyszne wyszły nie wierze ze takie łatwe a tak super 😁

    • Marta
      Autor
      8 czerwca 2019 / 2:21

      Cieszę się, że posmakowały 🙂

  13. 17 listopada 2019 / 11:17

    Dziękuję za przepis, właśnie się nimi zajadam 🙂

    • Marta
      Autor
      18 listopada 2019 / 17:37

      Super, że posmakowały 🙂

  14. Sylwia
    21 czerwca 2020 / 13:54

    Tylko jajka z proszkiem budyniowym?
    Bez mleka I maki?

    • Marta
      Autor
      21 czerwca 2020 / 22:46

      Tak 🙂

  15. Agnieszka R
    13 listopada 2020 / 20:12

    Mój synek 3 letni stwierdził że „dziwne te naleśniki „ . Rzeczywiście są inne niż te tradycyjne. Są dużo twardsze i suche i nie są tak różowe jak na zdjęciu a raczej tylko koloru brzoskwiniowego. U na się nie sprawdziły 🙁

    • Marta
      Autor
      16 listopada 2020 / 12:34

      Tak, są inne niż tradycyjne, a kolor zależy od użytego budyniu 🙂

Skomentuj Marta Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Solve : *
20 + 13 =