Kontakt

blog kulinarny

Naleśniki z 2 składników

Naleśniki z 2 składników to nasz prawdziwy hit! Są błyskawiczne do przygotowania, pyszne i zdrowe, a do tego różowy kolor zadowoli zwłaszcza małe “księżniczki”, które pokochają je już za sam wygląd ; ) Składają się wyłącznie z jajek i budyniowego proszku, więc są to składniki, które prawdopodobnie zawsze macie pod ręką. Idealnie sprawdzą się również jako przekąska przed lub po treningu. Polecam!!!


Fit naleśniki


Składniki (2 sztuki o średnicy 24cm):

  • 2 jajka (wielkość L)
  • 1 opakowanie budyniu* np. malinowego dla uzyskania różowego koloru

* Budyń bez dodatku cukru, o prostym składzie: skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, barwnik

Jajka zmiksować z budyniowym proszkiem, smażyć z obu stron na dobrze rozgrzanej, teflonowej patelni, bez dodatku tłuszczu.

Smacznego!


Naleśniki z 2 składników

Inspiracja – IG Katnova



Autor: Marta Pękalska
Opublikowane: 21 stycznia, 2018
Kategorie: Bezglutenowe, Dania dietetyczne, Dania dla dzieci, Dania dla matek karmiących, Dania obiadowe, Naleśniki, Placuszki, Pozostałe, Śniadania i kolacje, Wegetariańskie, Zdrowa żywność

22 komentarzy

    1. Marta

      Bardzo mi miło, że przypadły do gustu 🙂

  1. Kinia

    Wyglądają pysznie bedą na kolacje 🙂

    1. Marta

      Daj znać jak posmakowały 🙂

  2. Majka

    Oczywiście dzieci zachwycone 😆 Muszę jutro kupić więcej budyniu 😉

    1. Marta

      O tak, teraz zapas budyniu obowiązkowy i to w różnych smakach/kolorach 😉 Super, że posmakowały 🙂

  3. Sylvia

    Pycha,dopiero dzięki Tobie zwróciłam uwagę na skład bo myslalam ze budyń to budyń, ale jak sie okazuje pełno niepotrzebnych dodatków u mnie było ale mimo to tez się udały, a dla mnie nauczka zeby skład sprawdzać 🙂 gdzie kupujesz taka wersje z krótkim składem?

    1. Marta

      O tak, budyń budyniowi nierówny 😉 Niestety skład trzeba czytać zawsze, bo zdarzają się nawet perełki, że u tego samego producenta mamy różne składy w zależności od sklepu, do którego przeznaczona jest dystrybucja 🙂 Budyń kupiłam akurat w intermarche, chyba była to ich marka własna i przy okazji najtańsza opcja 😉 Znany z dobrego składu jest również Celiko, dodatkowo bez glutenu. W każdym większym markecie nie powinno być problemu z kupnem wartościowego budyniu 🙂

    1. Marta

      Bardzo mi miło, dziękuję 🙂

  4. Aga

    Wyglądają uroczo! Uwielbiam naleśniki!

    1. Marta

      Bardzo dziękuję i polecam, są pyszne 🙂

  5. Jula

    Pychotka smaczne i proste 🙂

    1. Marta

      Super, że posmakowały 🙂

    1. Marta

      Bardzo mi miło, dziękuję <3

  6. Kasia

    Serio wam smakowały???twarde suche,szkoda jajek i tego budyniu. P.S. Naleśniki smażę średnio raz w tygodniu więc wiem co mówię 😊

    1. Marta

      Wielka szkoda, że nie posmakowały! Być może użyłaś złej jakości budyniu lub za długo smażyłaś, tak że aż wyszły twarde? Robiłam je już 3 razy i masa przed smażeniem jest bardzo płynna, a naleśniki wychodzą mięciutkie, polecam dać im szansę i wypróbować ponownie 🙂

  7. Roman

    super przepis

    1. Marta

      Bardzo mi miło, że przypadł do gustu 🙂

  8. Emilia

    Przepadłam są obłędne 🙂

    1. Marta

      Ogromnie się cieszę, że posmakowały 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Solve : *
26 + 23 =


Top