Naleśniki z kaszy manny

Po puszystych placuszkach z kaszy manny, które zyskują sympatię każdego Malucha przyszła pora na delikatne naleśniki z kaszy manny : ) Są bardzo proste, a do ich przygotowania potrzebujemy niewiele składników, za to efekt jest przepyszny. Idealne nie tylko dla dzieci : ) Polecam!!!


Delikatne naleśniki z kaszy manny

Składniki (6 naleśników):

  • 3/4 szklanki kaszy manny
  • 1 szklanka mleka
  • 1 jajko
  • 2 łyżki oleju

Kasze manną zalać mlekiem, odstawić na 30 minut. Dodać jajko, olej i dokładnie zmiksować. Smażyć z obu stron na mocno rozgrzanej teflonowej patelni bez dodatku tłuszczu.

Smacznego!

Inspiracja

Komentarzy: 46

  1. Ulka
    10 stycznia 2017 / 12:24

    Świetne placuszki bardzo bardzo lubimy więc naleśniki będą jeszcze dziś 🙂

    • Marta
      Autor
      10 stycznia 2017 / 15:07

      Daj znać jak smakowały 🙂

  2. Majka
    10 stycznia 2017 / 12:53

    Takie proste a człowiek sam by na to nie wpadł 😉 Super! Oczywiście wypróbujemy 😉

    • Marta
      Autor
      10 stycznia 2017 / 15:07

      Są pyszne polecam 🙂

      • Majka
        12 stycznia 2017 / 11:24

        Po prostu genialne❤ Niesamowicie mnie ujęły. Smak kaszki zakorzenił się w nas na dobre 😉

        • Marta
          Autor
          13 stycznia 2017 / 1:01

          Ogromnie się cieszę 🙂 mi również smak kaszki przypomina beztroskie chwile 🙂 Mama serwowała nam z cukrem lub syropem malinowym mniam 🙂

  3. Aga
    10 stycznia 2017 / 13:50

    Czuję że i nas okażą się hitem 🙂

    • Marta
      Autor
      10 stycznia 2017 / 15:07

      Mam nadzieję 😀

  4. madzia
    10 stycznia 2017 / 14:58

    Wyglądają przepysznie 🙂

    • Marta
      Autor
      10 stycznia 2017 / 15:08

      Bardzo dziękuję, polecam wypróbować 🙂

  5. Maggie
    10 stycznia 2017 / 15:04

    Naleśniki i wszelakie placuszki uwielbiam ale takich nie próbowałam 🙂

    • Marta
      Autor
      10 stycznia 2017 / 15:09

      Mam nadzieję, że się skusisz, są świetne 🙂

  6. Iwona
    10 stycznia 2017 / 15:49

    Czy na pewno da się je smażyć bez masła lub oleju ? mi jakoś nigdy to nie wychodzi?

    • Marta
      Autor
      11 stycznia 2017 / 0:40

      Na pewno! 🙂 praktycznie wszystkie placuszki i naleśniki smażę na patelni teflonowej bez dodatkowego tłuszczu, jeśli jest on zawarty w cieście (2 łyżki w zupełności wystarczą). Warto jest dobrze rozgrzać patelnię i wstrzymać się z przewracaniem na drugą stronę do czasu, aż brzegi same zaczną odchodzić 😉 Dopiero wtedy delikatnie podważam naleśnik szpatułką i przewracam. I proszę się nie zrażać przy pierwszym naleśniku, z nim najczęściej może być problem 😉

  7. L.
    10 stycznia 2017 / 16:23

    Mniam mniam 🙂

    • Marta
      Autor
      11 stycznia 2017 / 0:40

      Dziękuję 🙂

  8. Malwina
    10 stycznia 2017 / 17:04

    Ekstra <3

    • Marta
      Autor
      11 stycznia 2017 / 0:41

      🙂 <3 🙂

  9. Pati
    10 stycznia 2017 / 18:26

    Muszą być pyszne 🙂

    • Marta
      Autor
      11 stycznia 2017 / 0:41

      Potwierdzam 🙂

  10. Ola
    10 stycznia 2017 / 22:18

    Super smak 🙂 w dzieciństwie mama robiła mi kaszke w ramach deseru naleśniki trochę mi przypominają ten smak 🙂

    • Marta
      Autor
      11 stycznia 2017 / 0:42

      O tak, coś w tym jest 🙂 aż nabrałam ochoty na taką kaszkę, bo u nas też się jadło mmmm 🙂

  11. Aga
    12 stycznia 2017 / 12:43

    Są obłędne 🙂 niby proste a smak ekstra!

    • Marta
      Autor
      13 stycznia 2017 / 1:02

      Super, że posmakowały 🙂

    • Marta
      Autor
      16 stycznia 2017 / 1:10

      Miło mi, że przypadł do gustu 🙂

  12. Karolina
    16 stycznia 2017 / 13:18

    Genialny smak a niby takie nic 🙂 naprawde super 🙂

    • Marta
      Autor
      17 stycznia 2017 / 2:01

      Bardzo mi miło 🙂

  13. Jola
    18 stycznia 2017 / 14:30

    Dzieciaki oszalały z zachwytu 🙂 są nieziemsko pyszne 🙂

    • Marta
      Autor
      19 stycznia 2017 / 1:06

      Bardzo się cieszę 🙂 pozdrawiam!

  14. Justyna
    20 stycznia 2017 / 11:42

    Mniam mniam chyba nie wrócimy prędko do zwykłych 🙂

    • Marta
      Autor
      21 stycznia 2017 / 1:09

      Super 🙂

  15. Jagoda
    27 stycznia 2017 / 21:31

    zrobiłam i wyszły super 🙂

    • Marta
      Autor
      29 stycznia 2017 / 1:30

      Bardzo mi miło 🙂

  16. a.
    3 lutego 2017 / 0:28

    Przepyszne tylko porcja mała 🙂 następnym razem koniecznie podwoimy 🙂

    • Marta
      Autor
      4 lutego 2017 / 2:29

      Co racja to racja 🙂 super, że posmakowały 🙂

  17. Kasia
    8 lutego 2017 / 23:25

    Ojejku one są cudownie pyszne 🙂 zgadzam się że porcja za mała 🙂
    ps. a zdjęcia ideał 🙂

    • Marta
      Autor
      9 lutego 2017 / 17:14

      Bardzo mi miło, dziękuję 🙂

  18. m.
    4 kwietnia 2017 / 19:43

    Pyszne są 🙂

    • Marta
      Autor
      6 kwietnia 2017 / 11:43

      Bardzo mi miło 🙂

  19. Wajolet
    20 kwietnia 2017 / 13:25

    warto Z czyms je podawac czy same? 🙂

    • Marta
      Autor
      20 kwietnia 2017 / 22:20

      Są pyszne same w sobie, ale można podać z ulubionymi dodatkami, jogurtem, granolą, dżemem, miodem, syropem klonowym itd. 🙂

  20. Daria
    17 marca 2018 / 23:22

    Przepyszne sa 🙂

    • Marta
      Autor
      18 marca 2018 / 1:16

      Super, że posmakowały 🙂

  21. Kadka
    18 marca 2018 / 10:16

    Super przepis dzięki 🙂

    • Marta
      Autor
      20 marca 2018 / 0:43

      Super, że posmakowały 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Solve : *
16 − 16 =