Owoce pod kruszonką

owoce

Składniki :


  • ulubione owoce (mogą być również mrożone)
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki cukru pudru (dodałam też odrobinę cukru waniliowego)
  • 4 łyżki mąki

Mąkę mieszamy z cukrem pudrem, następnie dodajemy masło i opcjonalnie cukier waniliowy. Całość ugniatamy palcami, aby powstały „grudki”.

Do foremek wrzucamy owoce i posypujemy je przygotowaną kruszonką. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 C i pieczemy przez około 20 minut, aż kruszonka się zarumieni.

 

Smacznego : )

1 komentarz

  1. 1 września 2009 / 22:44

    wygląda zabójczo!:)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Solve : *
19 − 12 =