Kontakt

blog kulinarny

Pająki w galarecie ; )

pajaki

Zapomniany przepis przygotowany na halloween ; ) Robi dobre wrażenie i nie wymaga dużo pracy ; ) Nie polecam podawać, gdy odwiedzi nas osoba bojąca się pająków, bo zaskoczona tym deserem może trochę spanikować ; )

Składniki :

  • 1 opakowanie galaretki
  • kilka suszonych śliwek

Galaretkę wsypujemy do wrzątku i mieszamy. Gdy trochę stężnieje układamy pająki- cała śliwka jako korpus, aby uzyskać odnóża kroimy śliwkę w wąskie paseczki.

Smacznego : )


Autor: Marta Pękalska
Opublikowane: 14 listopada, 2009
Kategorie: Dania dla dzieci, Desery, Halloween, Sezonowo

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Solve : *
23 + 19 =


Top