Na pewno zdarzają Wam się sytuacje, kiedy z braku czasu, czy jak w naszym przypadku w związku z chorobą, wyjście na zakupy jest niemożliwe… Zakupy przez internet to już żadna nowość, ale do tej pory nie spotkałam się jeszcze z możliwością kupna online świeżych ryb! Moja córka jest ich miłośniczką, więc co najmniej 1-2 razy w tygodniu jest to u nas pozycja obowiązkowa… Sklep dobreryby.pl przyciągnął moją uwagę, zwłaszcza, że ryby wysyłane są każdego dnia, zaraz po odłowieniu. W ofercie mamy nie tylko świeże okazy, ale również te wędzone i rybne przetwory. My zdecydowałyśmy się na pstrągi, bo są pyszne i przygotowuje się je błyskawicznie. W ciągu niecałych 30 minut możecie wyczarować coś nie tylko smacznego, ale również zdrowego. Pstrągi idealnie komponują się z dodatkiem pieczonych ziemniaczków ; ) Polecam!
Byłam bardzo ciekawa jak będzie wyglądać wysyłka takiego wymagającego towaru, ale pomimo moich obaw paczka dotarła świetnie zabezpieczona. Ryby zapakowane były w hermetyczne opakowania, całość umieszczona została w styropianowym pojemniku wyłożonym lodem w szczelnych woreczkach. Nie muszę chyba wspominać jak ważne jest to w okresie letnim.
Składniki :
Byłam bardzo ciekawa jak będzie wyglądać wysyłka takiego wymagającego towaru, ale pomimo moich obaw paczka dotarła świetnie zabezpieczona. Ryby zapakowane były w hermetyczne opakowania, całość umieszczona została w styropianowym pojemniku wyłożonym lodem w szczelnych woreczkach. Nie muszę chyba wspominać jak ważne jest to w okresie letnim.
Składniki :
- 2 wypatroszone pstrągi
- sok z cytryny
- 1 łyżka masła
- 1 ząbek czosnku, koperek, tymianek
- sól morska, pieprz
Do podania:
- 800 g ziemniaków
- 1 czerwona cebula
- sól, pieprz, słodka papryka, rozmaryn
Rybę umyć, osuszyć. Skropić z sokiem z cytryny i doprawić z obu stron solą morską i pieprzem. Masło rozetrzeć z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Dodać posiekany koperek i tymianek. Wymieszać i tak przygotowaną mieszanką wysmarować wnętrza ryb. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Dodać czerwoną cebulę pokrojoną w łódeczki. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 C (termoobieg) przez ok. 20-25 minut.
Ziemniaki obrać, pokroić w łódeczki. Delikatnie podgotować ok. 5 minut. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i oprószyć ulubionymi przyprawami, np. sól, pieprz, papryka, rozmaryn. Piec w rozgrzanym do 190 C (termoobieg + górna grzałka) piekarniku przez ok. 20 min. aż ładnie się zarumienią.
Smacznego : )
Taki pstrą i jeszcze z dostawą do domu… poezja 😀
Autor
Zdecydowanie godny polecenia, a opcja dostawy do domu bezcenna! 🙂
Wygląda bardzo zachęcająco 🙂
Autor
Smakuje równie dobrze, polecam 🙂
Uwielbiam ryby;) a jeszcze z dostawą do domu…;)
Autor
To zdecydowanie duży plus! 🙂
Rybka wygląda bardzo apetycznie 🙂
Autor
Bardzo dziękuję i zachęcam do wypróbowania 🙂
Uwielbiam takie przepisy proste i szybkie, a wychodzą cudeńka 🙂
Autor
Bardzo dziękuję 🙂
Nie tylko pyszne, ale też zdrowe;)
Autor
Dokładnie, zdrowe nie musi być nudne 🙂
oj, zazdroszczę, naprawdę !!
Autor
🙂
Noo piąteczek się zbliża, więc przepis na pewno wypróbuję 🙂
Autor
Bardzo mi miło, proszę o informację jak smakowało 🙂
Było pysznie, bardzo dziękuję za przepis!!! 🙂
Autor
Bardzo mi miło, że ryba smakowała 🙂
Pycha!!!
Autor
Bardzo mi miło, że przepis przypadł do gustu 🙂
Uwielbiam rybki! ze sklepu internetowego nie korzystałam, ale ja to zacofana jestem… może pora to zmienić 🙂
Autor
Polecam wypróbować, bardzo wygodna i sprawdzona opcja 🙂
Świetne zdjęcia, aż mi się zachciało takiego obiadu 🙂
Autor
Bardzo dziękuję 🙂
pstrąg, to zaraz po łososiu, moja ulubiona ryba 🙂
te pieczone są najlepsze.
Autor
Łososia również uwielbiam, zwłaszcza grillowanego 🙂
Czy mogę pominąć tymianek?
Autor
Oczywiście, polecam dopasować do własnych upodobań smakowych 🙂
Uwielbiam ryby! fajna propozycja 🙂
Autor
Dziękuję 🙂
Dziś piątek to i rybka być musi! taka z głową zawsze mnie trochę przerażała, ale z tego co widzę, nie ma powodu do obaw 😀
Autor
Rzeczywiście nie ma powodu do obaw, polecam wypróbować 🙂
Mmm rybka jak marzenie – polecam!
Autor
Bardzo mi miło, że ryba smakowała 🙂
Bardzo smacznie wyszło, dodałam od siebie plasterki cytryny także do środka ryby i polecam ten patent 🙂
Autor
Wypróbuję przy następnej okazji 🙂
Ja z rybami sporadycznie eksperymentuję, ale Twoje wyglądają bardzo zachęcająco!
Autor
Bardzo dziękuję i mam nadzieję, że przepis zachęci do częstszego eksperymentowania na tym polu, bo warto 🙂
Ryby uwielbiam, super propozycja 🙂
Autor
Bardzo się cieszę, że przepis przypadł do gustu 🙂
pyszna rybka 🙂 samo zdrowie 🙂
Autor
Zdecydowanie 🙂
Rybka wyszła idealnie polecam 🙂
Autor
Bardzo się cieszę, że posmakowała 🙂
„Rybę umyć , osuszyć” a co z łuskami? Nie trzeba usunąć?!
Autor
Nie ma takiej potrzeby, pstrąg prawie nie ma łusek, więc praktycznie nie ma co skrobać 😉