Schab z brzoskwiniami

schabzbrzoskwa

Składniki :


  • 500g schabu bez kości
  • 6 moreli (mogą być brzoskwinie z puszki)
  • mąka
  • woda
  • olej do podsmażenia
  • przyprawy: sól, pieprz, imbir, gałka muszkatałowa

Schab rozbić tłuczkiem doprawić niewielką ilością soli i pieprzu. Na każdy kawałek nałożyć połówkę brzoskwini i uformować roladkę. Spiąć szpilką do zrazów lub wykałaczką. Mięso obtoczyć lekko w mące i podsmażać na gorącym oleju.

Gdy roladki są podsmażone, zalewamy je gorącą wodą (może być z dodatkiem cytryny i  łyżeczki cukru). Doprawiamy szczyptą imbiru i gałki muszkatałowej. Dusimy pod przykryciem przez ok 30 min w razie potrzeby podlewając wodą.

 

Smacznego : )

1 komentarz

  1. 18 września 2009 / 23:21

    Ciekawy przepis, musze spróbować z modyfikacją na ostro, bo nie lubię na słodko mięsa:)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Solve : *
16 − 15 =