Soczyste żeberka

Jest to propozycja bazująca na tzw. półprodukcie jakim jest marynata. Czasem, gdy już naprawdę spieszy mi się z obiadem uciekam się do takich pomocników i przeważnie żałuję, ale teraz wyszło całkiem smacznie! Najważniejsze, że wystarczy zaledwie wstawić do piekarnika i na tym nasza rola się kończy, a obiad gotowy ; )

soczyste żeberka z piekarnika

Składniki:

  • 1 kg żeberek
  • marynata do soczystych żeberek – winiary

Mięso myjemy ciepłą wodą. Wrzucamy do torebki dołączonej do marynaty, wrzucamy gotowe przyprawy i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 C przez ok. 1 godz.

Smacznego : )

Komentarzy: 2

  1. 22 lutego 2011 / 1:33

    Wyglądają bardzo soczycie! Osobiscie wolę bardziej przypieczone;>

Skomentuj Mary Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Solve : *
26 − 7 =