Twisty z czekoladą

Pomysł na te pyszne twisty znalazłam u Samanthy. Do nadzienia wykorzystałam jednak składniki, które miałam pod ręką, czyli mascarpone i nutellę ; ) Twisty są pyszne, a do tego przygotowanie ich zajmuje nam dosłownie kilka chwil. Deser idealny ; )


Składniki :

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 5-7 łyżek serka mascarpone
  • 5-7 łyżek nutelli
  • 1 jajko lub kilka łyżek mleka

Jedną połowę ciasta francuskiego posmarować serkiem, drugą czekoladą, złożyć. Pokroić w paski (około 8-10) i skręcić twisty. Posmarować rozmąconym jajkiem lub mlekiem. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 C przez około 20 minut, aż się ładnie zarumienią.

Smacznego : )

Komentarzy: 18

  1. 21 listopada 2012 / 17:25

    pyszności:) w sam raz by zabrać do pracy lub szkoły:)

  2. Marta
    Autor
    21 listopada 2012 / 18:11

    Dokładnie, fajna przekąska 😀

  3. 21 listopada 2012 / 19:06

    Przepyszne i pięknie zakręcone ! Serdecznie pozdrawiam 🙂 I bardzo się cieszę, że smakowały 🙂

  4. Marta
    Autor
    21 listopada 2012 / 19:10

    Pewnie, że smakowały, od razu wiedziałam, że będą pyszne! 🙂

  5. franziwa
    21 listopada 2012 / 22:22

    Fajny pomysł, proste i smaczne, perfect!

    • Marta
      Autor
      21 listopada 2012 / 22:31

      Dokładnie 😀

  6. facet
    23 listopada 2012 / 16:41

    jak się to składa, żeby wyszły takie skręcone?

    • Marta
      Autor
      23 listopada 2012 / 17:42

      hmmm jakby to opisać.. 🙂 Trzeba je skręcać tak, że np. trzymając jedną końcówkę w jednej ręce, drugą skręcamy tzn. „zataczamy kółka” 😀

  7. Marta
    Autor
    24 listopada 2012 / 19:39

    Polecam 😀

    • Marta
      Autor
      27 listopada 2012 / 15:18

      Bardzo się cieszę, że smakowały 🙂

  8. facet
    28 listopada 2012 / 21:53

    ok spróbuję wkrótce, tylko zaopatrzę się w zapas ciasta francuskiego 🙂

  9. Marta
    Autor
    28 listopada 2012 / 22:56

    Koniecznie 😀

  10. Ania
    2 lutego 2013 / 23:34

    Ciastka wyszły pyszne! Tylko nie umialam tak ładnie skręcić 🙂 dziekuje za przepis! Pozdrawiam!

  11. Marta
    Autor
    3 lutego 2013 / 0:06

    Super, cieszę się, że smakowały! 🙂 na pewno Twoje również były ładnie skręcone, ale najważniejsze, że wyszły pyszne 🙂

  12. Aga
    12 października 2013 / 16:05

    A mi nie wyszly…:-( nutella wypłynęła na blachę i wszystko się rozpłynęło 🙁

    • Marta
      Autor
      12 października 2013 / 19:04

      Bardzo mi przykro, zarówno ze nie udało sie spróbować tego pysznego efektu i żal nutelli;) a upewnilas sie, ze są dobrze skrecone?

Skomentuj Marta Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Solve : *
12 − 7 =