Wątróbka drobiowa

wątróbka drobiowa, tani obiad

Ostatnio naszła nas ochota na wątróbkę… byłam dość sceptycznie nastawiona, ponieważ siostra odradzała jej przygotowanie ; ) Zdjęcia i jej wygląd pewnie nie zachęcają, a jednak zdecydowanie mogę polecić. T stwierdził, że nigdy nie jadł tak smacznej wątróbki, do tego wyszedł nam tani i szybki obiad, czyli to co lubimy najbardziej. Polecam dla zapracowanych!

Składniki:

  • 500 g wątróbki z indyka
  • 1 duża cebula
  • sól, pieprz
  • olej do podsmażenia

Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy. W tym czasie myjemy mięso i kroimy w większą kostkę. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dodajemy do zarumienionej cebulki i podsmażamy, mieszając co jakiś czas. Można podawać z ziemniakami lub frytkami oraz sałatką z ogórków i cebuli.

Smacznego : )

Komentarzy: 3

  1. 30 listopada 2010 / 23:55

    Wątróbki nie lubię, wręcz nie cierpię, ale u Ciebie wygląda całkiem całkiem:)

  2. 11 maja 2017 / 23:11

    Sprawdziłam, smakuje tak jak wątróbka mojej Mamy. Polecam 🙂

    • Marta
      Autor
      12 maja 2017 / 23:29

      Super, że posmakowała 🙂

Skomentuj Złoty anioł:) Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Solve : *
13 + 13 =