Jedna z moich ulubionych przystawek ; ) Przepyszna, aromatyczna bruschetta z pomidorami sprawdzi się na każdej imprezie lub jako mała przekąska. Ostrzegam, że trudno się jej oprzeć, bo uzależnia ; ) Polecam!
Składniki :
- 1 bagietka
- 4 pomidory
- 1 ząbek czosnku
- 1/2 małej cebuli
- garść liści bazylii
- oliwa z oliwek
- świeżo mielony pieprz, sól
Bagietkę pokroić w plastry i przełożyć do piekarnika rozgrzanego do 190 C (termoobieg) na 5-10 minut. Pomidory pokroić w małą kostkę (bez pestek), dodać drobno posiekaną cebulę, czosnek i bazylię. Skropić oliwą z oliwek, doprawić świeżo mielonym pieprzem i solą. Dokładnie wymieszać i przełożyć na podgrzane grzanki. Podawać od razu.
Smacznego : )
Interesujace informacje sa na tej stronie, wszystkiego naj dla Was
Autor
Dziękuję 🙂
Uwielbiam tą przekąskę. Tylko muszą być do niej dobre pomidory. Na szczęście już można dobre pomidory kupić. Pyszota!
Uwielbiam 🙂
Autor
Mam tak samo 😀
oj ciężko się im oprzeć 🙂
Autor
Zdecydowanie 🙂 na jednej nigdy się nie kończy …;)
uwielbiam, zwłaszcza latem, na balkonie, z winkiem….bo ogrodu nie posiadam…wieczorkiem, och!!
Autor
Piękna wizja 🙂 i nic więcej do szczęścia nie potrzeba 🙂
Na kromeczkę do zapiekania jeszcze pół plasterka mozarelli a na pomidorki jeszcze troszkę rukoli. Moje najulubieńsze.,.
Autor
Ooo zapieczone z mozarellą muszą być pyszne 🙂
Znakomita przekąska, też często przyrządzam, najlepiej smakuje w sezonie 🙂
Autor
Soczyste pomidory to podstawa 🙂
Super!
Autor
Polecam prosto i pysznie 🙂
Lepsza niż jadłam w nie jednej włoskiej knajpie! a taka prosta rzecz 🙂
Autor
Bardzo dziękuję 🙂
Super przepis zrobiłam jako przystawki na imprezę i zniknely z miejsca 🙂
Autor
Bardzo mi miło, pozdrawiam 🙂