Czekoladowa granola

Uwielbiam świąteczne jedzenie, ale po kilku „intensywnych” dniach zawsze chętnie powracam do moich standardowych codziennych śniadań ; ) Domowa czekoladowa granola idealnie sprawdza się jako dodatek do koktajli, zwykłego kefiru, czy jogurtu z owocami, ale stanowi też super przekąskę do pochrupania, gdy nagle najdzie nas ochota na coś słodkiego. Bardzo prosta i szybka do przygotowania, polecam!!!


Czekoladowa granola

Składniki:

  • 150 g płatków (u mnie mix owsiane pełnoziarniste, jęczmienne i żytnie)
  • 2 łyżki ciemnego kakao bez cukru
  • 1 łyżka roztopionego masła
  • 3 łyżki płynnego miodu

Płatki wymieszać z kakao, dodać roztopione masło i miód, ponownie wymieszać. Rozłożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec ok. 6-8 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 C (termoobieg). Wyjąć i przestudzić, granola zrobi się wówczas chrupiąca.

Smacznego!


Domowa granola


Czekoladowa granola przepis

Inspiracja

Komentarzy: 18

  1. Madzia
    4 kwietnia 2018 / 9:45

    Super przepis na dziś kilka minut i po robocie tego mi trzeba po świętach 🙂

    • Marta
      Autor
      5 kwietnia 2018 / 23:09

      Bardzo mi miło, że przypadł do gustu 🙂

  2. Aga
    4 kwietnia 2018 / 10:55

    Mega już zrobiona!!! pychotka 🙂 super chrupie, a w połaczeniu z mlekiem pysznie się rozpada i przemienia mniaaaam proszę o więcej takich szybkich inspiracji dla zabieganych 🙂

    • Marta
      Autor
      5 kwietnia 2018 / 23:09

      Super, ogromnie się cieszę 🙂

  3. Majka
    4 kwietnia 2018 / 11:01

    Przepis błyskawica 👍 Jak skończy mi się jabłkowa to zrobię czekoladową ☺️

    • Marta
      Autor
      5 kwietnia 2018 / 23:09

      🙂 🙂 🙂

  4. Kinia
    4 kwietnia 2018 / 15:50

    Pychota 🙂

    • Marta
      Autor
      5 kwietnia 2018 / 23:10

      Miło mi, że posmakowało 🙂

  5. Ala
    4 kwietnia 2018 / 17:36

    Super przepis 🙂

    • Marta
      Autor
      5 kwietnia 2018 / 23:10

      Cieszę się, że posmakowało 🙂

  6. Mala99
    4 kwietnia 2018 / 23:44

    Mniam mniam kolejny przepis zapisany do zeszytu z Pani strony 🙂

    • Marta
      Autor
      5 kwietnia 2018 / 23:10

      Ogromnie mi miło, pozdrawiam 🙂

  7. Agata
    5 kwietnia 2018 / 11:25

    Przepyszna wyszła 🙂

    • Marta
      Autor
      5 kwietnia 2018 / 23:10

      Super! 🙂

  8. Arleta
    26 kwietnia 2018 / 8:03

    To moja pierwsza domowa granola ale na pewno nie ostatnia 🙂 nie przypuszczałam że odnajdę się w kuchennych pieleszach ale dzięki Pani stronie jest to prostsze niż myślałam 🙂

    • Marta
      Autor
      26 kwietnia 2018 / 9:12

      Ogromnie się cieszę, dziękuję za tak miłe słowa i trzymam kciuki za kolejne kulinarne wyzwania 🙂

  9. Gosia
    1 marca 2019 / 12:19

    Pyszna, polecam podwójną porcje 🙂

    • Marta
      Autor
      2 marca 2019 / 0:50

      🙂 🙂 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Solve : *
14 − 11 =