Fishburger

fishburger

Składniki :


  • 4 bułki (w zależności od tego ile fishburgerów potrzebujemy: )
  • 4 kostki rybne (wybrałam mintaja i morszczuka)
  • cytryna
  • 1-2 jajka
  • bułka tarta
  • mąka
  • przyprawy: sól, pieprz
  • surówka, ketchup

Zamrożoną rybę przemyć pod gorącą, bieżącą wodą, tak żeby była rozmrożona tylko z wierzchu. Osuszyć rybę papierowym ręcznikiem i skropić sokiem z cytryny. Osolić i opieprzyć z obu stron.

Jajka rozbełtać widelcem na talerzu dodać soli i pieprzu. Kostki rybne obtaczać w jajku a następnie w bułce tartej. Smażyć na gorącym oleju na rumiano z obu stron i odsączać na papierowym ręczniku.

Bułki rozcinamy, lecz obie części pozostawiamy nadal połączone. Do środka kładziemy przygotowane filety rybne, polewamy ketchupem, a następnie nakładamy ulubioną surówkę. (Na początku można dodać też plasterek żółtego sera)

Zapiekamy w piekarniku, aby bułki się zarumieniły.

 

Smacznego : )

1 komentarz

  1. 18 września 2009 / 23:20

    Wygląda pysznieeeeeeeeeeeeee!!!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Solve : *
5 − 1 =