Grillowane tortille z łososiem

Obecna pogoda nie sprzyja długim przygotowaniom posiłków, dlatego mam dziś dla Was błyskawiczny i prosty przepis na przepyszne danie : ) Jestem dużą miłośniczką ryb, a łosoś należy do moich ulubieńców i często pojawia się u nas podczas piątkowych, bezmięsnych obiadów. Polecam! : )


Grillowane tortille z łososiem

Składniki :

  • 6 tortilli
  • 1 brokuł
  • 1 puszka pomidorów bez skóry
  • 100 g wędzonego łososia
  • 100 – 150 g sera mozzarella
  • sól, pieprz

Brokuł podzielić na mniejsze różyczki i gotować w osolonej wodzie przez 5 minut, a następnie odcedzić i hartować przelewając zimną wodą. Doprawić solą, pieprzem do smaku i wymieszać jednocześnie ugniatając widelcem. Na każdą tortillę wyłożyć brokułową masę, kawałki wędzonego łososia i plastry mozzarelli oraz pomidorów (odcedzonych z zalewy). Zawinąć i zgrillować.

Smacznego : )

Komentarzy: 26

  1. Mag
    26 lipca 2013 / 11:12

    dokładnie taki sam przepis dostałam kiedyś w ulotce z Almy 😉

    • Marta
      Autor
      26 lipca 2013 / 11:37

      Wszystko się zgadza, to jeden z moich przepisów, które przygotowywałam specjalnie na ulotkę dla Almy 😀

  2. anna
    26 lipca 2013 / 13:27

    Kiedy mnie zapraszasz na obiad?:)

    • Marta
      Autor
      26 lipca 2013 / 13:38

      To może jutro? 🙂

    • Marta
      Autor
      26 lipca 2013 / 14:06

      Bardzo dziękuję 🙂

  3. 26 lipca 2013 / 15:11

    noo, dokładnie, nic się nie chce…ale jeść zawsze;p uwielbiam tortille, bo cokolwiek doń włożysz, zawsze się sprawdza;D

    • Marta
      Autor
      26 lipca 2013 / 15:19

      Idealnie to podsumowałaś 🙂

    • Marta
      Autor
      26 lipca 2013 / 22:29

      Zdecydowanie polecam 🙂

    • Marta
      Autor
      26 lipca 2013 / 23:54

      Szwagierka na szczęście szybko się je przygotowuje 🙂

  4. 27 lipca 2013 / 21:03

    tortilla na upały to świetny pomysł, również nie jestem fanką ryb ale goszczą u mnie od czasu do czasu:) Ta wersja pyszna:D

    • Marta
      Autor
      27 lipca 2013 / 21:06

      Zdecydowanie polecam 🙂

  5. 27 lipca 2013 / 22:19

    Przepis zapisuję! Nie mam wątpliwości, że mi posmakuje 🙂

    • Marta
      Autor
      27 lipca 2013 / 22:27

      Jak ładnie się zrymowało 🙂

    • Marta
      Autor
      27 lipca 2013 / 22:27

      Dziękuję za zaproszenie 🙂

  6. Misia
    30 października 2015 / 12:41

    Ale mi przypomniałaś o tym daniu dzisiaj! uwielbiam je a dawno nie robiłam 🙂

    • Marta
      Autor
      30 października 2015 / 20:46

      Bardzo mi miło, że smakują 🙂

  7. Kaya
    18 sierpnia 2016 / 11:17

    Łosoś wędzony na zimno czy na gorąco?

    • Marta
      Autor
      18 sierpnia 2016 / 13:29

      Na zimno 🙂

  8. Iwo
    10 maja 2019 / 10:35

    Rewelacyjny przepis dziękuję 🙂

    • Marta
      Autor
      13 maja 2019 / 14:50

      Bardzo mi miło, pozdrawiam 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Solve : *
24 − 10 =