Gzik

gzik

Gzik z pyrami to nasze tradycyjne danie na obiad w Wielki Piątek. Niestety nie należy on do ulubionych potrwa T., ponieważ wyznaje on zasadę, że obiad tylko na ciepło ; ) Ja za to byłam bardzo zadowolona z efektu,  bo gzik wyszedł mi zupełnie jak u mamy ; )

Składniki:

  • ok. 350 g twarogu półtłustego
  • 1/4 bardzo małej cebuli
  • 1 mały kubeczek (chyba ok. 190g) śmietany 12%
  • sól, pieprz

Twaróg rozdrabniamy widelcem, dodajemy startą na najmniejszych oczkach tarki cebulę, śmietanę, oraz sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie mieszamy.

Podajemy z ziemniakami i masłem.

Smacznego : )

Komentarzy: 2

  1. LanaDelRey
    21 maja 2020 / 14:46

    Planuję go przygotować na obiad. 🙂 Z młodymi ziemniaczkami smakuje wybornie!

    • Marta
      Autor
      21 maja 2020 / 16:46

      Dokładnie tak 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Solve : *
22 − 17 =